Nokia 808 PureView в ръцете на българския моден фотограф Павел Баджаков

4553
Написана от nixanbal 17 юни 2012

Снимки с Nokia 808 PureView продължават да се появяват навсякъде в мрежата, а отскоро телефонът се подвизава и в България. 41-мегапикселовата му камера попадна първо в ръцете на професионалния моден фотограф Павел Баджаков, с когото за пореден път се видяхме и миналата седмица на премиерата на PureView у нас. Павел прекара няколко дни с Nokia 808 PureView и две красавици, с които ни показа какво може камерата на смартфона. Ако сте имали някакви съмнения, че сапунерките са обречени - ето доказателството. Вземете си нещо разхладително и разгледайте огромната галерия с горещи снимки и видеоклипове...

iPhone 5 с прозрачен iClear Retina дисплей в любителско видео

5196
Написана от nixanbal 16 юни 2012

До представянето на следващия iPhone има 3-4 месеца, но ние продължаваме да следим мрежата за изтекли неофициални снимки и информация за следващия хит от Apple. Последната новина в тази посока не е нещо официално, не е дори реално, но представя нещо изключително интересно. Според фена, създал това видео, на iPhone 5 ще му отива прозрачен iClear Retina дисплей, а в ултратънкото му тяло са събрани и проектори за създаването на удобна виртуална клавиатура. Да, това във видеото е просто концепция, колкото и да ни се иска да го видим реализирано в новия iPhone. Хвърлете едно око, заслужава минутка време.

Очакват още по-високи доставки на таблети за тримесечието

1619
Написана от nixanbal 16 юни 2012

Пазарът непрекъснато е заливан от нови и нови модели таблети, предимно с Android OS, а изглежда с предлагането расте и интересът. IDC представи ново проучване, в което повиши очакваната бройка на доставени таблети за втората четвърт на 2012 г. от 106.1 на 107.4 милиона бройки. Водещ модел и през тази година ще остане Apple iPad, а в следващите години прогнозите са за още по-сериозно увеличение на пазара.

Samsung и Apple държат 55% от пазара на смартфони, 90% от печалбата му

1502
Написана от nixanbal 15 юни 2012

Samsung и Apple заедно съставляват 55% от доставките на смартфони за първото тримесечие на 2012 година, сочи доклад на ABI Research. Двете компании са още по-застрашаващи за конкуренцията що се отнася до постъпленията от смартфон бизнеса и общо имат над 90% от цялата печалба.

Sony с партньорства за производството на три нови смартфона

1285
Написана от nixanbal 15 юни 2012

Sony Mobile е сключила три нови партньорства с ODM (original design manufacturer) компании, всяка от които ще получи поръчка за производството на нов смартфон Xperia. Foxconn International Holdings, Compal Communications и Amira Communications ще произвеждат за японците по един нов апарат, като устройствата ще се появят на пазара в периода от края на 2012-а до началото на 2013 г., съобщава DigiTimes. 

Морски пейзажи и нови трикове в ъпдейта Piglantis за Angry Birds Seasons

3925
Написана от nixanbal 15 юни 2012

Rovio ви намери нова причина да се заровите в смартфона или таблета си с поредния ъпдейт за Angry Birds Seasons. Епизодът Piglantis идва тъкмо за началото на лятото и ще ви пренесе на приятни морски кътчета. Този път има и нови трикове - пилетата изстрелвате към водата, а те политат обратно нагоре, за да избият вечните си врагове - зелените прасета.

До 80% отстъпка за телефон с нов договор от VIVACOM през следващата седмица

13442
Написана от nixanbal 15 юни 2012

VIVACOM ще предложи на клиентите си отстъпка до 80% от цената на вече субсидирания телефон, ако решат да си вземат такъв с нов договор през следващата седмица. Намалението важи само в периода 18 юни до 24 юни и варира според модела телефон и избрания тарифен план с него.

Nokia ще предложи дори по-евтини Windows Phone смартфони от Lumia 610

1617
Написана от nixanbal 15 юни 2012

В разговор с инвеститорите вчера шефът на Nokia Стивън Илъп е потвърдил още веднъж, че компанията ще следва плана да конкурира Android със смартфоните си Lumia. Необходима е "агресивна конкуренция", посочва Илъп, като е заявил, че предстои пускането на дори още по-евтини устройства с Windows Phone от бюджетната Lumia 610.

Microsoft може да представи първия си Windows таблет в понеделник

2210
Написана от nixanbal 15 юни 2012

Изненада или не, в понеделник Microsoft ще проведе събитие, на което ще покаже първия си собствен таблет с новия Windows. Така компанията ще затвърди позициите си и в хардуерния бизнес, а и ще се опита да конкурира iPad с домашно разработени оръжия. Информацията съобщават The Wrap, които посочват, че събитието на 18 юни в Лос Анджелис е доста потайно, но Microsoft са обещали "големи новини".

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer