Acer Iconia Tab A500 вече получава ъпдейта до Android 4.0 и в България

1922
Написана от nixanbal 07 май 2012

Един от не толкова популярните таблети на пазара Iconia Tab A500 на Acer вече получава ъпдейта до Android 4.0 и в България. Устройството може да бъде актуализирано по безжичен път, като най-добре е да сте свързани към интернет чрез Wi-Fi, защото ще трябва да изтеглите около 400 МВ данни.

Създателите на Angry Birds се похвалиха със зашеметяваща печалба за 2011 г.

1925
Написана от nixanbal 07 май 2012

Rovio Mobile днес „имаха удоволствието“, както се изразиха самите създатели на Angry Birds, да представят финансовите си резултати за цялата 2011 г. Общите приходи на финландската компания възлизат на 75.4 милиона евро, а печалбата преди данъци е 48 милиона евро или цели 64% от приходите! Космически числа, точно като последното издание на най-популярната мобилна игра Angry Birds Space.

HTC отчита 20% спад в продажбите за април, но вече се забелязва подобрение

1935
Написана от nixanbal 07 май 2012

След последните тримесечия, в които HTC започна да върви надолу за сметка на Samsung и Apple, за периода април-юни компанията очаква 55% ръст в приходите. Финансовите резултати за отминалия април обаче все още са слаби и продажбите са с 20% по-ниски от тези за същия месец на миналата година. Въпреки това има леко подобрение спрямо март и новата серия смартфони One трябва да се погрижи тенденцията да се затвърди и в следващите седмици.

Lenovo се фокусира върху мобилните иновации, инвестира $800 млн.

1667
Написана от nixanbal 07 май 2012

Проучвания и разработки, продукция и продажби на смартфони, таблети и други мобилни устройства за световния пазар – това ще е фокусът на новата индустриална база, която Lenovo ще създаде в китайския град Вухан. Общата инвестиция, предвидена за следващите 5 години, е около $800 милиона, а сградата ще започне да функционира през октомври 2013 г.

С новия b-connect (6) говорите свободно с няколко номера от мрежата на GLOBUL

3267
Написана от nixanbal 07 май 2012

Днес GLOBUL обяви новия стартов пакет за предплатената си услуга b-connect (6), който носи бонуси за разговори с избрани номера от мрежата на телекома. Условието е да сте направили презареждането в рамките на 31 дни след предишното.

Слух: Nokia Lumia получават Wi-Fi tethering, споделяне на файлове през Bluetooth и още

2412
Написана от nixanbal 07 май 2012

Marketplace ще получи нова иконка и ще бъде прекръстен на Nokia Marketplace, а по-късно през годината смартфоните Lumia ще получат още много ъпдейти, включително и по-големи. Това са новини, които споделя източник на сайта NokiaPowerUser.com, присъствал на демо на Windows Phone Tango за служители на Nokia.

GLOBUL пуска допълнителни SMS пакети към всички оператори

2675
Написана от nixanbal 05 май 2012

GLOBUL вече предлага още един вид допълнителен пакет, който абонатите на телекома могат да добавят към своя тарифен план. Става дума за пакети с SMS-и към всички мрежи в България, чиято цена плащате всеки месец към месечната си такса.

200 милиона продадени смартфона за 2012-а планира Samsung

1326
Написана от nixanbal 05 май 2012

И още нещо любопитно за Samsung – през тази година лидерът на смартфон пазара смята да затвърди позициите си и да увеличи пазарния си дял до 23-24% от 21.1% за 2011-а, съобщи шефът Джей Кей Шин пред MarketWatch.com. Компанията си е поставила за цел космическите 200 милиона продажби само на смартфони.

Samsung поставя фокуса върху софтуера, купува малки софтуерни компании

1559
Написана от nixanbal 05 май 2012

За да засилят позициите си пред конкуренцията, която в момента изцяло остана зад тях, Samsung се оглеждат за малки софтуерни компании с намерението да ги придобият. Междувременно южнокорейците са започнали масово да наемат софтуерни инженери предимно от Индия, които да им помогнат в надпреварата с Apple и техния iPhone. Създателите на операционната система BlackBerry OS 10 обаче не са в списъка за пазаруване на Samsung, поясниха от компанията пред The Wall Street Journal.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer