Google вероятно вече планира 10-инчов таблет Nexus

1929
Написана от nixanbal 02 юли 2012

Новината едва ли ще ни изненада, но слуховете твърдят, че Google вече планира поръчката на 10-инчови дисплеи за следващия си таблет - Nexus 10. Информацията идва от DigiTimes, които посочват, че компанията ще направи поръчка за сензорните панели на AU Optronics и Wintek.

Проучване: Използваме смартфоните си два пъти повече за интернет отколкото разговори

1594
Написана от nixanbal 02 юли 2012

Според проучване на оператора O2 в Обединеното Кралство мобилните потребители използват смартфоните си за куп други неща, но не толкова по основното им предназначение - разговори. В началото на класацията са достъпът до интернет и социалните мрежи, а телефонните повиквания идват едва на пето място.

Играта Amazing Alex на Rovio излиза този месец за Android и iOS

2072
Написана от nixanbal 01 юли 2012

През месец май създателите на Angry Birds купиха играта Casey's Contraptions и обявиха, че след като я преработят, ще я пуснат под името Amazing Alex. Днес в мрежата вече е новият тийзър към заглавието, което Rovio ще пусне за iPad, iPhone и Android още този месец. Получихме и някои подробности преди премиерата.

Слух: Apple подготвя ъпгрейд на iPad за лятото с IGZO дисплей от Sharp

1871
Написана от nixanbal 01 юли 2012

Според информация на китайския Apple Daily, цитиран от DigiTimes, Apple подготвя освежена версия на своя iPad за по-късно през лятото. Не става дума за iPad mini, а за същия 9.7-инчов таблет, но с чисто нов дисплей от Sharp.

Безплатен Facebook за всички несмартфони от VIVACOM

5629
Написана от nixanbal 01 юли 2012

От днес всички клиенти на VIVACOM могат да използват Facebook на своя несмартфон безплатно. За целта те трябва да влязат в сайта d.facebook.com през браузъра на телефона си и да изтеглят от там Java версията на приложението. Безплатното ползване важи както за абонати с договор, така и за предплатени карти, а за да се възползвате от офертата, трябва да изтеглите приложението до края на месец октомври.

Видео: 5-минутно представяне на Nokia Belle FP2, познат като Symbian Donna

3033
Написана от nixanbal 30 юни 2012

Преди време стана ясно, че Nokia се е отказала от имената Carla и Donna за следващите ъпдейти на операционната си система Symbian и те ще излязат като Nokia Belle Feature Pack 1 и Feature Pack 2. Най-новият смартфон и може би последният с тази ОС, Nokia 808 PureView, използва именно Nokia Belle FP1, но в мрежата се появи видео, което в 5 минути ни представя детайли от следващата версия - Nokia Belle FP2, познат преди като Symbian Donna.

RIM не иска Android и Windows Phone, продължава по план с BlackBerry 10 OS

1390
Написана от nixanbal 30 юни 2012

Вчера стана ясно, че проблемите в RIM се задълбочават и компанията няма да успее да пусне новите си смартфони на пазара преди края на годината, както се очакваше. В същото време Reuters, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че Стив Балмър се е опитал да привлече канадците на страната на Microsoft като ги убеди да зарежат платформата си в развитие BlackBerry 10 OS и да се прехвърлят към Windows Phone. Това обаче изглежда не влиза в плановете на RIM и шефът Торстен Хайнс вчера е отхвърлил тези слухове, заявявайки, че компанията ще търси своята индивидуалност и продължава да работи по устройства със собствена операционна система.

Apple е в серия - забраниха продажбите и на Galaxy Nexus

1733
Написана от nixanbal 30 юни 2012

Само преди няколко дни Apple успя да убеди съда в САЩ, че таблетът Galaxy Tab 10.1 на Samsung нарушава нейни патенти и бе наложена предварителна забрана за продажбите му в страната. Вчера създателите на iPhone са постигнали същото и с най-актуалния телефон създаден от южнокорейците за Google - Galaxy Nexus.

HP няма да прави таблети с Windows RT, залага на Windows 8

1872
Написана от nixanbal 30 юни 2012

Hewlett-Packard няма да е сред производителите, които тази година ще покажат таблети с версия Windows RT на новата платформа от Microsoft. Вместо това компанията ще се съсредоточи върху устройства с Windows 8 и базирани на чипове x86, като тези на Intel, казва говорител на компанията пред Bloomberg. Според официалната информация решението на HP не е повлияно от пускането на таблети със собственото лого на Microsoft.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer