Умен град @ nixanbal

Google активира дневно по 550 000 устройства с Android

1309
Написана от nixanbal 17 ноември 2011

Облачната музикална услуга Google Music най-после излезе от бета и вече е достъпна за безплатно ползване от потребителите в САЩ. На събитието по представянето й вчера в Лос Анджелис станаха ясни и някои интересни факти за Android – активираните устройства под платформата на Google вече са над 200 милиона в световен мащаб.

Порно продуценти съдят HTC за използване на името Vivid

2250
Написана от nixanbal 16 ноември 2011

ОК, това вероятно не сте го очаквали – създателите на „съдържание за възрастни“ Vivid Entertainment са помолили HTC да спре да използва името Vivid за един от смартфоните си, заплашвайки ги със съд. Става въпрос за модела HTC Vivid, който се продава в САЩ от оператора AT&T и чието име според порно компанията е тяхна запазена марка.

Задава се по-висок клас Nokia Lumia, подгответе се за BMW серия 7 при смартфоните

1789
Написана от nixanbal 16 ноември 2011

Даже да не сте луди фенове на автомобилите и да не разбирате нищо от серии, със сигурност сте чували и имате представа какво означават BMW 3, 5 и 7 Series. Най-простичко – 7-ма серия е най-високият клас автомобили от трите и точно такъв смартфон ни подготвя Nokia, пояснявайки, че Lumia 800 е едва BMW 5.

След Symbian Belle идват версиите Carla и Donna

2117
Написана от nixanbal 16 ноември 2011

Все още сме в очакване Nokia да пусне ъпдейта за смартфоните си със Symbian до версията Belle, но вече се появи информация, която разкрива кои са следващите издания на платформата. Следвайки серията женски имена, след Anna и Belle финландците ни подготвят Carla и Donna.

VIVACOM пуска Samsung Galaxy Note за около 900 лв. с договор

2296
Написана от nixanbal 16 ноември 2011

VIVACOM обяви, че пуска на българския пазар Samsung Galaxy Note – хибридното устройство, позиционирано на границата между смартфон и таблет. При двугодишен договор по програма Net&Call Max с месечна такса 49.80 лв. Galaxy Note струва по 37.90 лв. на месец за лизинг от две години.

Gartner: Продажбите на смартфони са скочили над 40% за последното тримесечие

1433
Написана от nixanbal 15 ноември 2011

115 милиона смартфона са били продадени на крайни потребители за периода юли-септември на 2011 г., съобщават в последния си доклад анализаторите от Gartner, което е 42% ръст спрямо същата четвърт на 2010-а. Така броят на продадените „умни устройства“ представлява 26% от продажбите на всички телефони за тримесечието.

Sony Ericsson потвърди ъпдейта до Android 4.0 за смартфоните Xperia

1843
Написана от nixanbal 15 ноември 2011

Още преди официалната премиера на Android 4.0 Ice Cream Sandwich представител на Sony Ericsson потвърди пред английски сайт, че компанията планира да ъпдейтне всички нови смартфони до тази версия. Днес новината е официална и идва от блога на Sony Ericsson, където става ясно, че компанията „планира“ да ъпдейтне всички модели Xperia от 2011 г.

Nokia пуска още по-добър камерафон от N8 догодина

2108
Написана от nixanbal 15 ноември 2011

12-мегапикселовият камерафон Nokia N8 пожъна сериозен успех, въпреки всичкото негодувание срещу Symbian като платформа, която след години компанията ще изостави. Причината? Това е най-добрата камера в мобилен телефон до момента – всеизвестен факт. Догодина обаче ни очаква нещо по-добро, обещават от Nokia…

Samsung спря ъпдейт за Galaxy Tab 10.1 заради оплаквания, че създава проблеми с Wi-Fi

1747
Написана от nixanbal 15 ноември 2011

Вчера в мрежата се появи информация, че някои потребители са успели да ъпдейтнат таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 (Wi-Fi версията) до Android 3.2 Honeycomb. Вместо да се похвалят с нововъведенията и по-плавната работа обаче хората се оплакват от невъзможност за връзка чрез Wi-Fi. Няколко часа по-късно Samsung реагира и спря обновлението.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer