HTC ще прави свои процесори за смартфоните от нисък клас

1394
Написана от nixanbal 23 април 2012

HTC смята да поеме по пътя на независимостта и по примера на Samsung и Apple да се захване с домашно производство на мобилни процесори за бъдещите си смартфони. Според информацията на China Times тайванският производител е подписал споразумение за сътрудничество в новата инициатива с ST-Ericsson.

Samsung Jasper ще има мощен процесор и екран с ниска резоюция

1361
Написана от nixanbal 23 април 2012

В момента всички очакваме с интерес премиерата на Samsung Galaxy S III, но в мрежата се появи информация за друг необявен модел на компанията, който има доста интересни спецификации. Според излезли бенчмарк резултати въпросният Samsung Jasper (SCH-I200) ще използва двуядрен процесор на 1.5 GHz Snapdragon S4 MSM8960, а дисплеят вместо с HD резолюция, ще бъде WVGA.

Skype за Windows Phone излезе от бета, вече е и в българския Marketplace

2827
Написана от nixanbal 23 април 2012

Skype може да е собственост на Microsoft, но имаше нужда от доста време да пристигне за смартфоните с Windows Phone. На MWC 2012 в Барселона Microsoft и Nokia обявиха пускането на бета версията на приложението, а днес, около два месеца по-късно, Skype вече е достъпен за изтегляне във финалната си версия и най-хубавото - вече може да се свали и от българския Marketplace.

Шефът на Motorola е получил четири пъти по-висока заплата за 2011 г.

1636
Написана от nixanbal 22 април 2012

$47 милиона или по близо $4 милиона месечно е получил главният изпълнителен директор на Motorola Mobility за 2011 г. Заплатата на Санджай Джа за миналата година е близо четири пъти по-висока от възнаграждението му за 2010-а, когато е взел около $13 милиона. Причината за повишението е успешното разделяне на Motorola в две компании – Motorola Solutions и Motorola Mobility.

Samsung напомня за премиерата на Galaxy S III, сякаш сме забравили...

2025
Написана от nixanbal 21 април 2012

В официалната си Facebook страница Samsung Дания публикува изображение, с което ни подсеща, че на 3 май 2012 г. предстои да се случи нещо важно. Да, именно премиерата на следващия голям смартфон от серията Galaxy, който може да се нарича Samsung Galaxy S III, но е възможно и да е нещо ново и неочаквано.

На 3 май Samsung може да представи и нов таблет

1691
Написана от nixanbal 21 април 2012

Вече знаем, че на 3 май е голямото събитие, на което Samsung ще представи наследника на Galaxy S II. Компанията също така може да покаже и новата си облачна услуга, с която да конкурира iCloud на Apple, а още по-интересното е, че може да видим и нов таблет. За устройството се смята, че ще има 10.1“ дисплей и двуядрен процесор.

Страхотната реклама на Nokia 808 PureView ще ви развълнува на тема Symbian

3065
Написана от nixanbal 20 април 2012

Времето, в което смартфоните със Symbian бяха най-готиното нещо на пазара - трудно е да се върнем там днес, когато ни залива вълната от Android и iOS, а самите Nokia след известно време ще се прехвърлят изцяло към Windows Phone. Преди това обаче на пазара ще излезе нещо голямо за мобилната фотография - Nokia 808 PureView с неговата 41-мегапикселова камера. Рекламата на модела, която Nokia качи преди малко в YouTube, ще ви развълнува на тема Symbian и ще накара феновете да се замислят дали това не трябва да е следващият им смартфон. И вероятно последният с тази операционна система.

Сделката Turkcell-VIVACOM вероятно се бави заради сблъсък между акционерите на купувача

2084
Написана от nixanbal 20 април 2012

Турският оператор Turkcell, който подаде оферта за закупуването на VIVACOM, е в сложно положение, което може да окаже влияние върху сделката. Вземането на решения в телекома е „парализирано“ заради спорове между основните инвеститори в него, съобщава Economist.com.

HTC спира да прави смартфони с QWERTY клавиатури

4149
Написана от nixanbal 20 април 2012

Днес новините около HTC са повече от обикновено и всички са доста сериозни и ни показват накъде се е запътила компанията. След като разбрахме, че тайванците ще залагат на тъкните формфактори и ще пренебрегнат по-мощните батерии заради тях, сега стана ясно, че HTC не смята да създава повече смартфони с физически QWERTY клавиатури.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer