Nokia ще предложи дори по-евтини Windows Phone смартфони от Lumia 610

1617
Написана от nixanbal 15 юни 2012

В разговор с инвеститорите вчера шефът на Nokia Стивън Илъп е потвърдил още веднъж, че компанията ще следва плана да конкурира Android със смартфоните си Lumia. Необходима е "агресивна конкуренция", посочва Илъп, като е заявил, че предстои пускането на дори още по-евтини устройства с Windows Phone от бюджетната Lumia 610.

Microsoft може да представи първия си Windows таблет в понеделник

2210
Написана от nixanbal 15 юни 2012

Изненада или не, в понеделник Microsoft ще проведе събитие, на което ще покаже първия си собствен таблет с новия Windows. Така компанията ще затвърди позициите си и в хардуерния бизнес, а и ще се опита да конкурира iPad с домашно разработени оръжия. Информацията съобщават The Wrap, които посочват, че събитието на 18 юни в Лос Анджелис е доста потайно, но Microsoft са обещали "големи новини".

Huawei Ascend P1 скоро ще може да се купи, струва 450 евро

3042
Написана от nixanbal 14 юни 2012

Китайците от Huawei в момента градят имидж в Европа и целта им е да завземат по-сериозни позиции във високия смартфон сегмент. Един от първите модели от хай-енд класа, които ще пристигнат на нашите пазари, е тънкият Ascend P1. Смартфонът вече се предлага за предварителна поръчка например в немския Amazon, където цената му е 449 евро.   

Qualcomm ще навакса с доставките на чипсета Snapdragon S4 до 2013 г.

1457
Написана от nixanbal 14 юни 2012

До края на 2012 г. - началото на 2013 г. Qualcomm ще продължи да има затруднения с доставките на популярния си чипсет Snapdragon S4. Компанията предупреди за това още през април, но сега стана ясно, че производството ще се засили в последното тримесечие на годината и след това се очаква нуждите на пазара да бъдат задоволени.

Nokia ще направи камерафоните си зверове - купува технологии от Scalado

2052
Написана от nixanbal 14 юни 2012

Денят започва с цял куп новини около Nokia. Много от тях не са розови и компанията обяви, че ще съкрати цели 10 000 служители с цел ограничаване на разходите, но има и много интересни новости. Финладнците съобщиха, че купуват разработчици, технологии и интелектуална собственост от Scalado. А ако се чудите кои бяха Scalado, припомнете си всички иновативни приложения на тази компания, сред които и технологията за смартфони, която премахва нежелани обекти от снимките. С това и фирмената разработка PureView Nokia прави сериозна заявка, че камерите в бъдещите ѝ смартфони ше бъдат абсолютни убийци.

Nokia продава Vertu, запазва 10% дял

1874
Написана от nixanbal 14 юни 2012

Тази сутрин Nokia съобщи, че ще продаде дъщерната си компания Vertu, производител на скъпи мобилни телефони от луксозни материали. Купувачът е EQT VI, част от частна инвестиционна група в Северна Европа, но цената на сделката не се съобщава. По-рано се появиха слухове, че финландците ще получат около 200 милиона евро за Vertu.

Samsung пуска собствена социална мрежа в началото на 2013 г.

312
Написана от nixanbal 14 юни 2012

Samsung подготвя собствена социална мрежа, наричана вътрешно в компанията Samsung Facebook, която ще цели не само да конкурира Facebook, но и да разшири присъствието на южнокорейците на различни устройства от различни производители. Проектът ще стартира в началото на 2013 г., съобщават представители на компанията пред The Korean Times.

HTC: Няма да разваляме имиджа си с евтини и нискокачествени смартфони

1908
Написана от nixanbal 14 юни 2012

Не очаквайте твърде евтини мобилни телефони от HTC, защото компанията смята да продължи стратегията си и да залага само на устройства от средния до високия клас. При това тайванците не смятат да правят компромис с качеството на изработката, за да смъкнат цената. Това заяви в интервю за Wall Street Journal шефът на компанията Питър Чоу.

Четири смартфона със Snapdragon S4 от Sony за втората половина на 2012 г.

1953
Написана от nixanbal 13 юни 2012

Днес стана ясно, че за 20 юни Sony планира специално събитие, на което ще ни покаже нови смартфони. В мрежата се появи информация, че следващата седмица японците ще представят цели четири устройства, част от т.нар. второ поколение смартфони Xperia NXT. Всички нови модели ще използват мощния процесор Snapdragon S4 и ще имат OLED дисплеи, твърди анонимен коментар в сайта XperiaBlog.net.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer