Нови снимки показват iPhone 5 в цялата му прелест

6348
Написана от nixanbal 13 юни 2012

Новият iPhone, вероятно iPhone 5, ще бъде представен през септември или октомври, но отдавна в мрежата се появява информация и снимки за него. Тези четири кадъра също претендират за автентичност, но имайте едно наум - не е изключено финланата версия на смартфона на Apple да изглежда по-различно.

М-Тел обнови тарифните си планове Active, от 100 до 2000 минути към всички

5484
Написана от nixanbal 13 юни 2012

М-Тел представи актуализираните си тарифни планове M-Tel Active, които имат месечни такси от 9.90 лв. до 99.90 лв. и включват от 100 до 2000 минути към всички национални мрежи и международните номера от Зона I, САЩ и Канада.

Nokia представи 808 PureView в България, вижте снимки от събитието

7675
Написана от nixanbal 13 юни 2012

На събитие днес в София Nokia представи в България 41-мегапикселовия си камерафон 808 PureView. Устройството ще бъде на пазара у нас до две седмици, т.е. преди края на месец юни, а цената ще зависи от субсидиите на операторите, но с договор вероятно ще е около 800 лв. Презентацията на всички възможности на камерата направиха фотографът Павел Баджаков и Веса Ютила, оглавяващ маркетинга на Nokia 808 PureView.

Sony ще представи няколко нови смартфона на 20 юни

1680
Написана от nixanbal 13 юни 2012

На 20 юни ще научим бъдещето на Windows Phone и подробности за новата версия Apollo, но Sony също ще има свое събитие в този ден, макар и в другия край на света - в Азия. Компанията пусна покана, гласяща "Ексклузивно медийно представяне на чисто новите смартфони Xperia". Точно така - изглежда след 7 дни Sony ще представи не един, а няколко нови модела.

Видео: Разопаковане на Sony Xperia U и бърз оглед на дизайна

7564
Написана от nixanbal 12 юни 2012

От няколко дни при мен са Sony Xperia U и Xperia P, които японският производител представи на MWC 2012 в края на февруари в Барселона. Днес вече двата смартфона пристигат и на българския пазар, като скоро можете да прочетете подробности за тях и в блога. Преди това обаче ви предлагам кратко видео с разопаковането на Xperia U и бърз оглед на дизайна му.

Nokia Maps заменя картите Bing в Windows Phone 8

1338
Написана от nixanbal 12 юни 2012

И докато Apple ограничава зависимостта си от Google в iOS 6, представяйки новото си приложение Maps, Nokia сериозно ще разшири своето присъствие в следващата версия на мобилната платформа на Microsoft. Според неофициална информация на WPCentral картите Nokia Maps ще заменят решението Bing на Microsoft в следващия Windows Phone 8.

Apple Maps използват карти и информация на TomTom, акциите на доставчика скачат

2035
Написана от nixanbal 12 юни 2012

Един от акцентите в новата версия на iOS 6 е новото приложение Maps, което Apple въвежда, за да направи присъствието на Google в устройствата си още по-дискретно. Въпросните карти ще заменят Google Maps, като още от старта предлагат приятни екстри, сред които навигация завой по завой, информация за трафика и състоянието на пътищата, както и пълна интеграция с гласовия асистент Siri. Малко след конференцията WWDC, на която бе представена iOS 6 и новото приложение, стана ясно, че за него Apple си партнира с TomTom. 

17-инчовият MacBook Pro отпада от каталога на Apple

1341
Написана от nixanbal 12 юни 2012

На вчерашната конференция WWDC бяха представени обновените лаптопи на Apple MacBook Pro и Air, както и изключително интересният (и скъп) MacBook Pro с Retina дисплей. Вероятно ви е направило впечатление, че всички устройства от серията Pro бяха с диагонал на екрана от 13 или 15 инча. Да, изглежда 17-инчовият модел отпада от каталога на Apple. 

Nokia официално заяви, че работи да пренесе PureView в смартфоните Lumia

1891
Написана от nixanbal 12 юни 2012

След представянето на Nokia 808 PureView и неговата удивителна 41-мегапикселова камера веднага излезе въпросът дали и кога финландците ще пренесат новата технология в смартфоните си Lumia с Windows Phone. Днес това официално бе потвърдено от Крис Вебер, президент на Nokia САЩ, който съобщи в интервю за Haward Forums, че можем да очакваме PureView в бъдещи устройства Lumia и компанията в момента е посветена на това. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer