Умен град @ nixanbal

RIM очаква по-ниски приходи заради малкия интерес към BlackBerry PlayBook

2116
Написана от nixanbal 02 декември 2011

RIM току-що обяви, че няма да успее да постигне очакваните приходи за приключилата току-що трета четвърт на фискалната година. Канадската компания очаква продажбите на таблета BlackBerry PlayBook да са значително по-малки от по-рано прогнозираните. При окончателното изнасяне на пълните финансови резултати на 15 декември RIM отсега отбелязва, че приходите ще са по-ниски от планираните $5.3-$5.6 милиарда. Компанията няма да успее да постигне и очакваната печалба за цялата година.

Motorola DROID RAZRMAX вероятно ще има по-голяма батерия

1514
Написана от nixanbal 02 декември 2011

Motorola впечатли потребителите с ултратънкия си смартфон RAZR, чийто профил е едва 7.1 мм тънък. Неофициална информация обаче разкрива, че компанията подготвя следващ модел, който ще е малко „по-дебел“, но ще разполага и с по-мощна батерия.

Откриха първия в света офлайн магазин за Android

2057
Написана от nixanbal 02 декември 2011

Напоследък се наблюдава тенденцията на преминаване не от офлайн в онлайн пространството, а обратно. След като преди време бяха отворени първите физически магазини на Google и Rovio (Angry Birds), днес откриха и щанд, посветен на Android. Androidland се намира в най-големия магазин на телеком оператора Telstra в Мелбърн, Австралия, а в дизайна и създаването му са участвали още Google и водещите производители на смартфони под тяхната операционна система.

FIFA 12 се предлага безплатно за Xperia PLAY и други смартфони Sony Ericsson

2439
Написана от nixanbal 01 декември 2011

Не си падам по футбола и този тип игри, но FIFA 12 има огромна база фенове и може би ще се зарадвате да чуете, че заглавието вече е достъпно за безплатно изтегляне за смартфона Sony Ericsson Xperia PLAY. Играта на Electronic Arts е специално разработена за контролните бутони на геймърския телефон, но ще може да се свали и на други модели Xperia, сред които arc, arc S, ray, neo и pro.

Новото коледно издание на Angry Birds Seasons вече пристигна

1674
Написана от nixanbal 01 декември 2011

Ето го и новия епизод на Angry Birds Seasons, идващ тъкмо за Коледа. Ъпдейтът вече е достъпен за Android и iOS и носи забавното име Wreck The Halls. Нивата са 25, като ще се отключват едно по едно всеки ден и така до Коледа. Т.е. колкото и да се стараете, днес ще можете да играете само първото ниво на Wreck The Halls.

Прерязаха лентата на петия Sony Center в България, намира се в мол Сердика Център

4280
Написана от nixanbal 01 декември 2011

Днес в мол Сердика Център се състоя откриването на петия Sony Center в България и трети в София. На 50 кв.м. площ ще можете да разгледате и да се докоснете до най-актуалните продукти на японската компания, а и да получите съвети от добре обучен персонал, обещава Sony. Най-хубавата част от днешното откриване на магазина? Диляна Попова беше там.

Nintendo чупи рекорди на отминалия Black Friday в САЩ

1669
Написана от nixanbal 01 декември 2011

Black Friday (Черният петък) – последният петък преди празничния месец декември в САЩ по традиция се бележи от началото на огромни коледни намаления. Благодарение на тях тази година Nintendo счупи всички рекорди, продавайки над 500 000 конзоли Wii само на този ден.

LG и Sony Ericsson предлагат 50 GB място в облака за смартфоните си

1937
Написана от nixanbal 30 ноември 2011

„Бъдещето е в облака“ е репликата, която все по-често чуваме. А понеже бъдещето е и мобилно, нормално е да имаме достъп до т.нар. „облачни услуги“ и през джобните си устройства, докато сме в движение. Ако разполагате със смартфон на LG или Sony Ericsson, ще получите главозамайващите 50 GB свободно пространство от Box.net.

Microsoft може да пусне Office приложенията за iPad

1708
Написана от nixanbal 30 ноември 2011

Собствениците на най-продавания таблет в света iPad скоро ще могат да изтеглят популярния Office пакет на Microsoft за работа с документи, сочи информация от The Daily. Приложенията ще се появят в App Store още през 2012-а, като слуховете твърдят, че цената им ще бъде изключително атрактивна.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer