Умен град @ nixanbal

Над 40 000 публикувани приложения в Marketplace за Windows Phone

2316
Написана от nixanbal 19 ноември 2011

Една от най-новите, но и най-бързо развиващи се платформи за смартфони е Windows Phone. Солидно доказателство за това е бързият темп, с който расте интересът на разработчиците към нея, а така и броят на приложенията в Marketplace. Към 16 ноември в онлайн магазина на операционната система на Microsoft са били публикувани 40 189 приложения от 10 731 разработчика.

Apple и Motorola в патентна схватка в съда със залог $2.7 милиарда

1403
Написана от nixanbal 19 ноември 2011

Две компании са в поредната си съдебна схватка, в която съдът в Германия трябва да отсъди дали обвиненията на Motorola Mobility срещу Apple в патентни нарушения са основателни. Решението ще бъде взето на заседание през февруари 2012 г., но от изслушването на Apple вчера стана ясно, че създателите на iPhone искат ищецът да внесе $2.7 милиарда като залог, ако загуби делото.

HTC Sensation XL идва в България с М-Тел на цена 829.90 лв.

5330
Написана от nixanbal 19 ноември 2011

Усещате ли как М-Тел и GLOBUL отново си поделиха два от интересните модели на HTC? След като преди две седмици GLOBUL пусна в търговската си мрежа Sensation XE, днес червеният оператор обяви, че ще предлага другия смартфон с логото на Beats Audio - Sensation XL.

Потвърдено: Ъпдейтът до Gingerbread за LG Optimus 2X вече е наличен в България

1727
Написана от nixanbal 18 ноември 2011

По-рано днес LG България официално потвърди във Facebook страницата си, че ъпдейтът до Android 2.3 Gingerbread за Optimus 2X вече е достъпен и за българските потрбеители. За да актуализирате софтуера на телефона си, трябва да използвате програмата LGMobile Support Tool (изтеглете я безплатно тук).

Акционерите на Motorola Mobility дадоха зелена светлина на сделката с Google

1265
Написана от nixanbal 18 ноември 2011

Акционерите в Motorola Mobility се събраха на специална среща вчера, 17 ноември, на която гласуваха дали одобряват сделката по придобиването на компанията от Google. Близо 99% от гласувалите акционери са доволни от сливането и са дали своя вот за, съобщи Санджай Джа, главен изпълнителен директор на Motorola Mobility.

Amazon може да пусне и първия си смартфон през 2012 г.

1553
Написана от nixanbal 18 ноември 2011

Създателите на култовия четец на електронни книги Amazon Kindle съвсем наскоро представиха първия си таблет, а анализатори вече прогнозират, че през 2012 г. ще видим и смартфон под бранда Kindle.

iPad, iPod touch и iPhone са най-желаните подаръци от децата тази Коледа

2316
Написана от nixanbal 18 ноември 2011

44% от децата между 6- и 12-годишна възраст в САЩ искат да си купят (т.е. да получат като подарък) таблета iPad, показва проучване на Nielsen. Веднага след това се нареждат други две играчки от Apple – iPod touch с 30% и iPhone с 27%.

Samsung променя дизайна на Galaxy Tab 10.1, за да избегне проблеми с Apple

1805
Написана от nixanbal 17 ноември 2011

Споровете между Samsung и Apple в съда бяха особено гореща тема през лятото, а и още са. Спомняте си, че създателите на iPad успяха да наложат забрана върху продажбите на някои таблети на Samsung в Германия с решение на съда. Днес обаче южнокорейците представиха нова версия с името Galaxy Tab 10.1N, която има съвсем леки козметични промени по дизайна и е нов опит за пласиране на таблета в страната.

Gmail за iOS вече е в App Store, този път за постоянно

1768
Написана от nixanbal 17 ноември 2011

Преди две седмици ви съобщих, че се задава официално Gmail приложение от Google за iOS. Малко след това въпросното се появи в App Store, но бързо бе свалено заради проявил се бъг. Добрата новина е, че днес Gmail вече е обратно в онлайн магазина на Apple и можете да го изтеглите безплатно от тук за вашия iPhone, iPod touch или iPad.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer