Samsung #WithGalaxy

RIM отчита над 14 млн. доставени смартфона BlackBerry за тримесечието, върви надолу

1651
Написана от nixanbal 16 декември 2011

По-рано този месец RIM предупреди, че приходите за третата четвърт на фискалната 2012 г., ще са по-ниски от очакваните. Днес канадската компания обяви $5.2 милиона приходи, което е едва 6% под резултата за същия период на миналата година, но печалбата се е сринала от $911 до $285 милиона. Последното е заради загубата на близо $500 милиона, която създателите на BlackBerry понесоха заради слабите продажби на таблета си PlayBook, както и $54 милиона обезщетение, платено на потърпевшите при прекъсването на месиджинг услугите по-рано през октомври.

Три компании получиха лиценз за мобилни услуги в България

3146
Написана от nixanbal 15 декември 2011

Булсатком, Макс Телеком и по-слабо познатата 4Джи Ком* получиха от Комисията за регулиране на съобщенията разрешение за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа в обхват 1800 MHz. Лицензът е със срок от 10 години и въпреки че предприятията не поясняват за какво ще го ползват, обхватът е подходящ не само за 2G и 3G, но и за мрежи от четвърто поколение като LTE и WiMAX.

Acer ще намали портфолиото си с 2/3 през следващите три години

1956
Написана от nixanbal 15 декември 2011

През следващите три години Acer смята да намали портфолиото си с 2/3, така че да остави само най-силните си продуктови линии. За 2012-а компанията планира да отреже само 1/3 от компютърните си серии, целейки увеличение на продажбите с най-малко 10% на годишна база. Цените на ултрабуците също ще станат по-поносими, коментира шефът на Acer.

Нови слухове: Nokia ще продаде смартфон бизнеса си на Microsoft през 2012 г.

1492
Написана от nixanbal 14 декември 2011

В мрежата за пореден път се надигат слухове, че Nokia ще продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft, чиято операционна система компанията вече прие за основна в портфолиото си. Този път предположението идва от Danske Bank, най-голямата банка в Дания, която казва, че сделката ще се случи в първата половина на 2012 г.

С новия Skype за Android можем да изпращаме и файлове

4082
Написана от nixanbal 14 декември 2011

Ако използвате Skype за Android, време е за нов ъпдейт, с който VoIP клиентът вече предлага изпращане на файлове – снимки, клипове, музика и други. Новата версия 2.6 на Skype пуска новата екстра тъкмо за коледните празници, така че бързо и лесно да можем да изпратим картични и снимки на любимите хора, дори в движение.

Одобрението на сделката Google - Motorola се забавя

2186
Написана от nixanbal 13 декември 2011

През лятото Google обяви, че купува Motorola Mobility – създателите на култовия телефон RAZR. Сделката беше наскоро одобрена от акционерите, но днес антритръстовият регулатор на Европейския Съюз временно преустанови преглеждането й. Причината е, че липсват съществени документи, които трябва да бъдат предоставени преди да бъде взето окончателно решение.

YouTube for Schools – мрежа с образователни видеа за училища и университети

2005
Написана от nixanbal 13 декември 2011

Най-големият сайт за видео споделяне YouTube пусна нова мрежа с образователни видеа, която ще подпомогне учебния процес в училищата. YouTube for Schools дава достъп на преподаватели до стотици хиляди полезни клипове, обединени в плейлисти за по-лесна ориентация.

Магазинът с приложения за компютрите Mac чукна 100 милиона изтегляния

1594
Написана от nixanbal 12 декември 2011

Ако в началото на годината при откриването на онлайн магазина за компютърни приложения Mac App Store някой си е помислил, че това ще е първият неуспешен продукт на Apple, днес статистиката сочи, че сериозно се е излъгал. Компанията обяви, че за по-малко от 12 месеца изтеглените приложения за компютрите Mac са надхвърлили 100 милиона.

Очакват 40 милиона продажби на iPad за 2011 г., iPad 3 идва до 3-4 месеца

1384
Написана от nixanbal 12 декември 2011

Следващият модел на iPad ще бъде на пазара до 3-4 месеца, като вече са започнали доставките на хардуерни компоненти за новия таблет, а тези за iPad 2 се забавят. Очакванията са Apple да пусне устройството до 3-4 месеца, като само за първото тримесечие на 2012-а прогнозите са за продукция от 9.5-9.8 милиона таблета. Информацията идва от близки до производствения процес източници, цитирани от Digitimes.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer