Samsung #WithGalaxy

Приложенията за Windows Phone вече се възползват от облачната услуга SkyDrive

1497
Написана от nixanbal 12 декември 2011

Microsoft предлага онлайн пространство, в което собствениците на смартфон под Windows Phone могат да съхраняват файлове и да имат достъп до тях по всяко време. Услугата се нарича SkyDrive, а дивелопърите вече могат да я интегрират в своите разработки. Всъщност първото такова приложение вече се появи и позволява да сканирате с камерата на телефона си документ, снимка, списание и т.н., а копието директно да качите в облака.

Samsung отчита рекордните 300 милиона продадени телефона за 2011 г.

1506
Написана от nixanbal 11 декември 2011

Продадените мобилни телефони с марката Samsung за 2011 година вече са над 300 милиона броя, което е абсолютен рекорд в историята на производителя. Постижението на южнокорейците значително надхвърля миналогодишните 280 милиона, а за 2012-а компанията си поставя за цел да продължи успеха.

Над 90% от онлайн потребителите в Европа използват социални мрежи

1643
Написана от nixanbal 10 декември 2011

Последната статистика от comScore за месец октомври показва, че социалните мрежи се ползват от 92.7% от интернет потребителите в Европа. Водеща, разбира се, е Facebook с дял 68.4 на сто, който е дори по-голям, когато говорим за петте водещи пазара на континента – Испания, Обединеното Кралство, Италия, Франция и Германия.

HP даде webOS на хората – направи я open source

1677
Написана от nixanbal 09 декември 2011

HP реши съдбата на мобилната платформа webOS, която преди време купи заедно с Palm, не успя да реализира в няколко поредни устройства и днес направи open source. Отварянето на кода означава, че компанията отстъпва крачка назад от платформата, правейки я достъпна за всички разработчици и намалявайки значително инвестициите от своя страна. Все пак HP обяви, че ще продължава да бъде активна в разработването и поддръжката на webOS.

Официално: Nokia пуска ъпдейта до Belle в началото на 2012 г.

681
Написана от nixanbal 09 декември 2011

Смартфоните с новия Symbian^3 вече работят под версия Anna на операционната система, а до няколко месеца Nokia обещава да пусне и следващия ъпдейт – Belle. Със сигурност някои може да са се надявали да получат обновлението още до края на декември, но като че ли компанията никога не е обещавала такива срокове. Все пак в България вече се продават първите смартфони с Belle – Nokia 700 и 701.

Samsung подготвя 11.6" таблет с резолюция 2560х1600 пиксела

1614
Написана от nixanbal 09 декември 2011

Преди около две седмици излезе информация, че дисплеят на бъдещия iPad 3 ще има изключително висока QXGA резолюция от 2048х1536 пиксела. Днес пък се появиха детайли за бъдещ 11.6-инчов таблет на Samsung, който ще ни впечатли с още по-детайлно изображение и резолюция от 2560х1600 точки (WQXGA).

Panasonic пуска първия си смартфон в Европа през март 2012

2211
Написана от nixanbal 09 декември 2011

Преди време стана ясно, че Panasonic отново проявява интерес към европейския пазар и планира да се завърне с ново портфолио смартфони. След като преди пет години компанията напусна световния смартфон пазар заради силната конкуренция, днес тя обяви, че се завръща през месец март 2012 г. в Европа и за първата фискална година цели продажби от 1.5 милиона бройки.

Приложението Facebook с голям ъпдейт за Android – страхотно е

2197
Написана от nixanbal 08 декември 2011

В Android Market вече можете да свалите или ъпдейтнете приложението Facebook за смартфоните и таблети с Android, което е сериозно променено, предоставяйки нови екстри по най-лесния и удобен начин. Основните подобрения в новата версия са до 2 пъти по-бързото разглеждане на снимки и албуми, както и изнесените най-горе нотификации и съобщения, достъп до групи, страници и други.

Първи снимки на Motorola RAZR от официалната му премиера в България

2630
Написана от nixanbal 08 декември 2011

Тази сутрин беше официалната премиера на Motorola RAZR в България. Както писах по-рано в блога, ултратънкият смартфон пристига у нас в мрежата на VIVACOM благодарение и на бързата реакция на вносителите от VIP Trading, които го донесоха на родна земя около месец и половина след световната му премиера. Операторът вече има заредени бройки в някои магазини и устройството може да се купи с договор на цени между 699.90 лв. и 869.90 лв. в зависимост от избрания тарифен план. RAZR се продава и без договор на цена от 1099 лв., като така ще може да се намери и в Multirama.

Едва ли има нужда да ви разказвам отново за характеристиките на модела, но ако сте ги пропуснали - вижте тук. По-надолу ви предлагам няколко снимки от премиерата на Motorola RAZR в България и първата ми лична среща с него, а скоро очаквайте и подробно ревю на блога! :)

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer