Умен град @ nixanbal

Samsung представи двуядрен процесор на 1.5GHz и 16 МР CMOS сензор за бъдещите си мобилни устройства

2839
Написана от nixanbal 29 септември 2011

Samsung представи новия си мобилен процесор Exynos, Samsung Exynos 4212, който е двуядрен и работи с тактова честота от 1.5 GHz, а приложение ще намери в бъдещите смартфони и таблети на компанията. Произведеният по 32nm технология процесор ще поддържа 3D гейминг и графики, като Gameloft ще предложат списък с игри, които ще се възползват от новия чип.

Новата Nokia 700 и Symbian Belle в кратко видео ревю

5773
Написана от nixanbal 29 септември 2011

Ако сте доволни от ъпдейта до Symbian Anna, само почакайте да видите Belle върху своята Nokia N8 или който и да е друг модел от финландците с новия Symbian. Операционната система въвежда някои страхотни екстри, а най-важното е, че е по-бърза от всички предишни смартфони на Nokia. За да ви демонстрирам новата Symbian Belle, реших да ви запозная успоредно и с Nokia 700. Най-компактният смартфон на пазара, както го определя производителят, разполага с 3.2" AMOLED екран с резолюция 640х360 пиксела, Gorilla Glass покритие и ClearBlack технология, 1 GHz процесор, 5 МР камера с фиксиран фокус и HD видеозапис, GPS с безплатна навигация от Nokia Maps и нещо много интересно - NFC поддръжка, която ще видите в действие във видеото по-долу...

Samsung ще плаща на Microsoft за всяко произведено устройство с Android

1413
Написана от nixanbal 29 септември 2011

Microsoft официално съобщиха, че със Samsung са постигнали споразумение за крослицензиране между патентите си, според което южнокорейците ще плащат на корпорацията за всеки произведен смартфон или таблет с Android. Подобни патентни договорки Microsoft има още с HTC, Acer и ViewSonic, като по изчисления на анализатори приходите от Android за компанията са повече от тези от собствената й платформа Windows Phone.

Samsung Galaxy Tab 10.1 и 8.9 идват в България, ще ги продават М-Тел и VIVACOM

4988
Написана от nixanbal 28 септември 2011

За разлика от Германия, Apple няма възражения върху продажбите на таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 в България и така устройството пристига официално у нас в магазините на М-Тел и VIVACOM. Освен него М-Тел ще продава още модела с 8.9“ екран, а какви са цените им и с кои планове ще се предлагат, моля, четете по-надолу...

MeeGo остава в историята, става част от Tizen

2406
Написана от nixanbal 28 септември 2011

MeeGo, платформата, под която върви смартфонът Nokia N9, остава в историята и занапред ще бъде част от нов проект – Tizen. Проектът за изграждането на нова операционна система ще бъде воден от фондацията Linux, подкрепен от няколко други компании и управляван от технически екип, сформиран от Intel и Samsung.

Microsoft потвърди – ще има Skype за Windows Phone Mango

2128
Написана от nixanbal 28 септември 2011

Ако използвате смартфон с Windows Phone или планирате покупка, ви е направило впечатление, че популярният VoIP клиент Skype не е сред достъпните приложения за платформата. От Microsoft обаче са потвърдили пред Pocket-lint, че тази екстра се задава и скоро ще бъде достъпна за новата версия Mango.

HTC преглежда опциите за собствена ОС, Rhyme идва скоро в България

2177
Написана от nixanbal 27 септември 2011

В момента HTC не работи по собствена операционна система, но преглежда опциите за такава, а ориентираният към дамите HTC Rhyme ще пристигне скоро в България. Това научи nixanbal.com от Щефан Щрайт, вицепрезидент маркетинг и търговия на HTC EMEA. Какво още каза Щрайт за бъдещите планове на компанията, какво е отношението на HTC към сделката между Google и Motorola и повече подробности за партньорството с Beats, моля, четете по-нататък.

Двойно повече продадени смартфони с Android от iPhone в САЩ за последните три месеца

1548
Написана от nixanbal 27 септември 2011

Скорошно проучване на nielsen показва, че към месец август 2011 г. 43% от потребителите в САЩ използват Android, а 28% имат iPhone. Статистиката само за закупените през последните три месеца смартфони обаче сочи, че платформата на Google изпреварва iOS с цяла обиколка – 56 на сто от новите потребители избират нея и само 28% Apple.

Microsoft пусна уеб версия на магазина за приложения Marketplace

2322
Написана от nixanbal 27 септември 2011

Ето го и него – уеб-базираният портал за приложения Marketplace вече е онлайн! От днес можете да разглеждате наличните приложения за своя Windows Phone смартфон в сайта windowsphone.com/marketplace, а като харесате някое за секунда го изпращате към телефона си под формата на SMS или имейл.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer