RIM ще продължи да прави QWERTY смартфони и с BlackBerry OS 10

1575
Написана от nixanbal 02 май 2012

Канадският производител RIM вчера започна ежегодната си конференция BlackBerry World, на която представи новата си операционна система BlackBerry OS 10. Демо устройството не само бе с изцяло сензорно управление, но и предлагаше иновативен начин за въвеждане на текст през тъчскрийн. Това подвигна въпроса дали RIM в бъдеще няма да спре производството на смартфони с физически QWERTY клавиатури, които досега винаги са били най-силната страна на компанията и разпознаваем дизайн.

Видео: Вижте какво ни очаква с новата BlackBerry OS 10

2805
Написана от nixanbal 01 май 2012

В България си почиваме и днес, но в Онтарио, Флорида, на 1-ви май започна конференцията BlackBerry World. Събитието на RIM вероятно ще премине без анонси на нови устройства, но канадците показаха първото подробно промо видео на новата си операционна система BlackBerry OS 10. Тя ще се появи в нови смартфони и таблети по-късно тази година, като ще бъде обединяваща за двата типа устройства. А видеото по-долу е доста впечатляващо...

Доставките на телефони падат, смартфоните обаче бележат над 40% ръст

1962
Написана от nixanbal 01 май 2012

Доставките на мобилни телефони в световен мащаб за първите три месеца на 2012 г. са се понижили с 1.5% спрямо същия период на 2011-а, съобщава IDC. В същото време обаче все повече потребители преминават към смартфони и делът на тези устройства е нараснал с цели 42.5 на сто сравнено с първото тримесечие на миналата година.

LG ще продължи да прави смартфони с Windows Phone

1653
Написана от nixanbal 01 май 2012

Вчера в мрежата излезе новината, че някакъв говорител на LG някъде казал, че компанията вече няма да прави устройства с Windows Phone. Много бързо обаче южнокорейците излязоха с официално изявление и са отвхрълили слуховете, заявявайки, че „нищо от казаното не е вярно“ и продължават да са поддръжник на платформата.

Nokia е на път да продаде Vertu за 200 милиона евро

1509
Написана от nixanbal 30 април 2012

Още през декември 2011 г. Financial Times съобщи, че Nokia започва търсене на нов собственик за подразделението си луксозни мобилни телефони Vertu. Днес същият изтъочник пише, че финландците са открили потенциален купувач и вече са преговори с Permira – частна инвестиционна група. Сделката може да бъде на стойност 200 милиона евро.

Услугата M-Tel Spot предлага по-евтини разговори с чужбина вече без месечна такса

4616
Написана от nixanbal 30 април 2012

М-Тел обяви нови условия по услугата M-Tel Spot, а именно отпадането на месечната ѝ такса. Въпросната ви позволява да провеждате разговори от компютъра си към други РС-та или към мобилни и фиксирани телефони, като за разговори към чужбина получавате преференциални цени. При всички тях използвате личния си номер на М-Тел, който вече имате.

VIVACOM пуска новите таблети Samsung Galaxy Tab 2 7.0 и Galaxy Tab 2 10.1

12534
Написана от nixanbal 29 април 2012

Едни от най-новите модели таблети на Samsung скоро ще бъдат в България. VIVACOM ще пусне на нашия пазар Galaxy Tab 2 7.0 и Galaxy Tab 2 10.1, които не предлагат най-впечатляващите характеритсики, но са ъпгрейд на популярни модели от каталога на южнокорейците и ще се предлагат на сравнително достъпни цени. Премиерата ще бъде през май, вероятно в края на месеца.

Nokia N9 може да получи следващия ъпдейт PR 1.3 още преди юни

2076
Написана от nixanbal 29 април 2012

Собствениците на Nokia N9 изглежда скоро ще получат нов ъпдейт за смартфона си. Версията на софтуера PR 1.3 може да пристигне още преди началото на месец юни, стига официалният отговор от Nokia, който руски блог за MeeGo твърди, че е получил, да се окаже реален. Освен, че актуализацията се задава съвсем скоро, за PR 1.3 се очаква да донесе и някои интересни промени.

Новите Full LED телевизори на Samsung предлагат контрол с жестове и глас

4405
Написана от nixanbal 28 април 2012

„Телевизорът вече не е просто мебел в стаята, той общува с вас“ – така Samsung представи в България новите серии 7 и 8 на своите „умни“ телевизори Smart TV. Най-интересното за тях е, че могат да се управляват с жестове и гласови команди, а ако си купите телевизор през 2012-а, догодина ще можете да го ъпгрейднете.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer