Samsung #WithGalaxy

Нови модели Nokia с Windows Phone през първата половина на следващата година

2502
Написана от nixanbal 24 ноември 2011

Nokia подготвя нови смартфони под Windows Phone за първата половина на 2012 г., потвърди Майкъл Хсу, генерален мениджър на Nokia Тайван. Новината е съвсем очаквана предвид преминаването на Nokia към тази платформа за смартфоните си и желанието да се върне към годините с високи продажби на устройства от високия клас. Моделите ще последват премиерата на първите Lumia смартфони, представени в края на октомври и вече достъпни на някои пазари.

LG и PRADA подновиха партньорството си, пускат нов телефон в началото на 2012 г.

430
Написана от nixanbal 24 ноември 2011

Технологиите и светът на модата ще се сблъскат за пореден път през 2012 г., за когато LG и PRADA обещават да ни представят новия си съвместен продукт. Двете компании подновиха партньорството си, което досега доведе до два дизайнерски телефона, пуснати през 2007 и 2008 г., а в началото на следващата година очакваме новия PRADA phone by LG 3.0.

HTC реже очакваните приходи за последното тримесечие с 23%, акциите падат

2319
Написана от nixanbal 23 ноември 2011

HTC, един от водещите производители на смартфони, намали прогнозите за приходите си през последното тримесечие на годината с 23 процента. Основната причина е силната конкуренция от страна на Samsung и Apple. Сега очакванията са, че тайванската компания ще приключи 2011-а с $3.4 милиарда, което означава не само край на възхода през последните близо две години, но и връщане на нивото от година по-рано.

PlayStation Vita тръгва с 12 игри + демо на режима разширена реалност

3464
Написана от nixanbal 23 ноември 2011

На провело се вчера събитие за представянето на PlayStation Vita в Лондон, Sony потвърди пред журналисти кои ще са първите игри, които собствениците на новата преносима конзола ще могат да играят още от старта на продажбите й. Когато PS Vita стъпи на европейския пазар на 22 февруари 2012 г., с нея ще бъдат пуснати и дванайсет заглавия. Ето кои са те + още подробности за конзолата...

LG пуска у нас новите си дроиди Optimus NET и Optimus SOL

2492
Написана от nixanbal 23 ноември 2011

LG обяви, че пуска на българския пазар два от последните си смартфони Optimus NET и Optimus SOL с Android 2.3 Gingerbread. И докато първият е по-скоро базов модел, за LG Optimus SOL има някои любопитни детайли, като например, че според производителят това е „най-достъпният Android смартфон с 1 GHz процесор и AMOLED дисплей“. Вижте подробностите нататък...

iPad 3 ще има изключителната резолюция от 2048х1536 пиксела

2545
Написана от nixanbal 23 ноември 2011

„Случва се – QXGA, 2048x1536. Продукцията на панелите вече е започнала. Ще има трима доставчици,“ казва в интервю анализаторът Ричард Шим от DisplaySearch. Думите му се отнасят за новия iPad 3, който вероятно ще разполага с 10-инчов дисплей и въпросната феноменална за пазара днес резолюция.

Интересът към новите смартфони BlackBerry намалява, отчитат анализатори

1350
Написана от nixanbal 22 ноември 2011

След добрия старт на продажбите през септември и октомври днес интересът към новите смартфони BlackBerry намалява, а тепърва предстои коледното пазаруване, отчита анализаторът от RBC Capital Market Майк Абрамски. Въпреки първоначалния успех на устройствата с новата версия 7 на BlackBerry OS, модели като 9900 Bold губят пред конкурентите на Apple, Samsung, Motorola и HTC.

Нови тарифи LOOP с минути към всички мрежи в България

4289
Написана от nixanbal 22 ноември 2011

М-Тел добави две нови тарифи към предложенията на „най-младата мрежа в страната“ – LOOP. Новите планове LOOP Cool и LOOP Extreme вече не предлагат минути към групата Семейство и приятели, но включват разговори към всички национални мрежи в страната.

Canalys: Apple ще бъде номер едно и при компютрите още през 2012 г.

1494
Написана от nixanbal 22 ноември 2011

Ако се чудите дали пред Apple стоят още някакви върхове за покоряване – да, компанията все още не е станала лидер на РС пазара. Според последните прогнози от Canalys това ще се случи още през първата половина на 2012 г., когато HP ще бъде изместена от лидерската позиция. Важно пояснение обаче е, че в сметките на анализаторите влизат и продажбите на таблета iPad.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer