HTC ще прави нов телефон за Facebook

371
Написана от nixanbal 25 април 2012

Миналата година HTC представи смартфоните ChaCha и Salsa – първите с физически Facebook бутон, който предлага на феновете различни възможности според контекста. И въпреки че те не станаха особено популярни, нови слухове твърдят, че тайванците ще правят нов „Facebook телефон“.

Слух: Huawei подготвя смартфони с Windows Phone 8 Apollo и таблет с Windows 8

1705
Написана от nixanbal 25 април 2012

В началото на годината Huawei представи няколко Android смартфона от висок клас, които успяха да привлекат вниманието ми на MWC 2012, особено Ascend D Quad и неговата заявка да е най-бързият модел с четириядрен процесор в света. Сега слуховете твърдят, че китайците подготвят същата бомба и по отношение на мобилните платформи на Microsoft. Ще видим ли есента смартфони под Windows Phone 8 Apollo и таблет с Windows 8 от Huawei?

LG с тройно увеличение в печалбата от мобилни телефони за тримесечието

1443
Написана от nixanbal 25 април 2012

Тези дни много компании съобщават финансовите си резултати за първите 90 дни на 2012 г. и може би с изненада ще научите, че LG отчита троен ръст в оперативната печалба от мобилното си подразделение. Общите приходи на LG Mobile Communications Company са спаднали с 14% заради намаляващия интерес към обикновените телефони, но хай-енд смартфоните като Optimus LTE и Optimus Vu са допринесли за по-добри резултати.

Nokia 808 PureView спечели награда от TIPA за иновативната си технология

1832
Написана от nixanbal 25 април 2012

Мисля, че е уместно да кажем, че Nokia 808 PureView е най-добрият камерафон, който ще приеме короната от досегашния лидер в мобилната фотография – Nokia N8. 41-мегапикселовият сензор в новия Symbian (Nokia Belle) телефон бе оценен още с представянето му на MWC 2012 в Барселона, където устройството бе определено за „Най-добър нов мобилен телефон“ на изложението. Днес Nokia 808 PureView вече има и още едно отличие – Best Imaging Innovation 2012 от TIPA.

Двойна печалба и 88% скок в продажбите на iPhone отчита Apple

1641
Написана от nixanbal 25 април 2012

35.1 милиона броя iPhone са били продадени в периода януари – март, което е 88% ръст спрямо същото тримесечие на миналата година, съобщава Apple. Приходите на компанията са $39.2 милиарда с печалба $11.6 милиарда, а това е близо двойно увеличение от $6.0 млрд. година по-рано.

Google Drive е най-новата облачна услуга, свиреп конкурент на Dropbox

2622
Написана от nixanbal 24 април 2012

Днес Google представи новата си облачна услуга Google Drive, която ви дава 5 GB свободно пространство онлайн и застрашително застава срещу Dropbox. За Google Drive не ви трябва допълнителна регистрация освен Google акаунта, който вече вероятно имате, а в нея ще бъде интегрирано и приложението Google Docs.

Sony Ericsson Xperia arc S и Xperia ray в България получават ъпдейт до Android 4.0

6277
Написана от nixanbal 24 април 2012

Български потребители на Sony Ericsson Xperia arc S и Xperia ray вече съобщават, че са получили официалния ъпдейт до Android 4.0 на смартфоните си. Новината идва от Facebook страницата на Sony Mobile България, където собственици на машинките вече се похвалиха с инсталиран Ice Cream Sandwich.

Facebook подготвя ъпдейт на приложението си за Windows Phone

1893
Написана от nixanbal 24 април 2012

Facebook обяви официално, че подготвя ъпдейт за приложението си за операционната система Windows Phone. С версия 2.5 потребителите ще получат повече екстри, които ще направят достъпа до социалната мрежа през смартфони като Nokia Lumia 800 по-приятен, тъй като днес много възможности в приложението липсват. В момента новата версия на апликейшъна преминава през последния етап на тестовете и скоро ъпдейтът ще бъде наличен в Marketplace.

Acer представи новия си ултрабук Aspire Timeline Ultra M3 в България

2490
Написана от nixanbal 24 април 2012

Докато някои производители тепърва се подготвят да нагазят в новата категория при лаптопите – ултрабуците, Acer вече предлагат избор на потребителите с няколко модела. Днес в София компанията представи у нас новата си машина – Acer Aspire Timeline Ultra M3, която не е най-тънката, не е най-компактната, но изглежда приятно и има здравеняшки хардуер под капака.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer