Sony подготвя специално събитие два дни преди IFA, какво ще видим там?

2145
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Два дни преди старта на изложението IFA в Берлин Sony обяви, че ще има собствена пресконференция, а на нея вероятно ще видим официалната премиера на някои смартфони Xperia. Най-горещото устройство без съмнение ще бъде Sony LT30p Mint, за който вече ви разказах в подробности.

Новият чипсет Snapdragon S4 Pro на Qualcomm обещава да издуха конкуренцията

2601
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Момчетата от Engadget са си поиграли с новия таблет на Qualcomm, който служи като платформа за тестове на разработчиците. Устройството се базира на новия чипсет Snapdragon S4 Pro, конкретно APQ8064, и ако съдим по резултатите от бенчмарковете - конкуренция по отношение на мощ и производителност почти не съществува.

Мобилният бизнес на LG отчита загуба, въпреки ръста в продажбите на смартфони

1454
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Дойде ред и на финансовите резултати на LG за второто тримесечие на 2012 г. Компанията приключва периода с $11.16 милиарда приходи, което е 5.2% ръст спрямо първата четвърт, но 10.6 на сто спад сравнено със същия период година по-рано. Все пак чистата печалба е скочила с 46% до $138.02 милиона. При мобилния бизнес обаче нещата не се развиват толкова добре и LG Mobile Communications Company отчита загуба от $49.48 милиона, което според производителя се дължи на сериозните разходи за маркетинг на новите смартфони.

Следващият ъпдейт за Galaxy S III ще премахне локалното търсене в телефона

1672
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Samsung е пуснала нов ъпдейт за флагмана си Galaxy S III, който пристига да "подобри стабилността" на смартфона, но всъщност ще откриете, че премахва една от неговите функции. Става въпрос за т.нар. локално търсене или възможността да търсите в контактите и приложенията. А причината за това е, че с тази екстра Samsung нарушава патент на Apple и тя вече беше премахната от Galaxy S III в САЩ.

Apple иска от Samsung $2.5 млрд. обезщетение, по $30 за продаден смартфон

1716
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Според Apple успехът на Samsung идва на техен гръб и южнокорейците са нарушили куп патенти със своите смартфони и таблети. Заради тях създателите на iPhone от известно време не излизат от съда, опитвайки се да забранят продажбите на всевъзможни устройства. Днес стана ясно, че Apple е предявила претенции към Samsung за обезщетение в размер на $2.525 милиарда.

Облачната услуга Box вече се предлага безплатно и за Windows Phone

1985
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Облачните услуги набират популярност, а от известно време се усещам, че и аз започнах да ползвам по-сериозно SkyDrive и Dropbox. Затова не е чудно, че различните предложения стават достъпни за все повече платформи и днес Box обявиха, че пускат приложението си и за Windows Phone. И въпреки че в смартфоните с платформата на Microsoft е интегрирана отлично услугата SkyDrive, тя налага някои ограничения и тук Box може да ви се стори добра алтернатива.

Apple е продала рекордните 17 млн. iPad за тримесечието, чукна $8.8 млрд. печалба

1720
Написана от nixanbal 25 юли 2012

Финансовите резултати на Apple бяха публикувани и за пореден път създателите на iPhone имат повод за гордост. Въпреки че сме на крачка от представянето на новия iPhone, компанията е постигнала 26 милиона продажби от смартфоните си през изминалото тримесечие, а интересът към таблета iPad е скочил с 84%.

50% по-евтин мобилен интернет от GLOBUL за целия срок на договора

3262
Написана от nixanbal 24 юли 2012

От утре, 25 юли, GLOBUL започва да предлага една приятна лятна оферта за новите си абонати на мобилен интернет. Накратко - подписвате нов двугодишен договор по програма GoWeb Unlimited и плащате двойно по-ниска месечна такса за целия срок. Така срещу 9.90 лв. месечно получавате 2.5 GB трафик.

Apple съветвала производителите на аксесоари да преминат към безжично свързване

1730
Написана от nixanbal 24 юли 2012

iPhone и iPad носят сериозни приходи не само на Apple, но и на безкраен списък с малки и големи компании, които се възползват от популярността на тези устройства и предлагат цели каталози с аксесоари и различни глезотии за тях. Голяма част от въпросните аксесоари са докинг станции и мини озвучителни системи, които се свързват с iPhone чрез неговия 30-пинов конектор. А от известно време се носи слухът, че новият iPhone за първи път ще наруши традицията и ще излезе с по-малък, 19-пинов конектор. В тази връзка информация на Pocket-lint сочи, че Apple вече съветвала производителите на такива аксесоари да преминат към безжично решение за свързване. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer