Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият коз на Samsung: Дизайнът на iPhone е откраднат от Sony

Новият коз на Samsung: Дизайнът на iPhone е откраднат от Sony

2083
Написана от  nixanbal 26 юли 2012
Новият коз на Samsung: Дизайнът на iPhone е откраднат от Sony

Ако си мислите, че щурата сага около Samsung и Apple може да приключи в близките... години - грешите. Следващата седмица започва изслушването на двете страни в поредното им дело и според AllThingsDigital южнокорейците имат нов аргумент в своя защита - Apple са откраднали дизайна на iPhone от Sony. Минутка мълчание и неловко премигване. И въпреки че това не обяснява защо таблетите Galaxy Tab приличат на iPad, изглежда по този начин Samsung искат да докажат пред съда, че както те са заимствали идеи от Apple, така те преди години са копирали визия за устройство на Sony.

Излиза, че през 2006 г. от Apple са прочели интервю с дизайнерите на Sony за BusinessWeek и след това към Стив Джобс е подхвърлена идеята, че описаният там продуктов дизайн е добра отправна точка при създаването на първия им iPhone.

Sony style iPhone mockup

Дали Samsung има право в разсъжденията си, ще реши съдът, но очевидно компанията иска да удари Apple в тяхната гордост и най-солиден аргумент - уникалния дизайн, който всички копират.

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer