НачалоНовиниНов 11.6“ таблет на Samsung може да засенчи Retina дисплея на iPad

Нов 11.6“ таблет на Samsung може да засенчи Retina дисплея на iPad

2672
Написана от  nixanbal 08 март 2012
Нов 11.6“ таблет на Samsung може да засенчи Retina дисплея на iPad

Отдавна слушаме за мистериозен таблет на Samsung, който се очаква да ни впечатли с 11.6“ дисплей с висока резолюция от 2560х1600 пиксела, по-висока дори от тази при Retina дисплея на новия iPad. Различни източници твърдят, че въпросното устройство ще се появи утре по време на събитието SXSW в Остин, Тексас.

За утрешното събитие Samsung обещава „специален анонс“ и въпросният Galaxy Tab 11.6 може да е именно това. Резолюцията от 2560х1600 пиксела наистина ще е по-висока от тази на новия iPad на Apple, но предвид малко по-големия диагонал на таблета на Samsung гъстотата на пикселите и качеството на картината няма да се различават особено.

И сега вероятно някои от вас ще се запитат що за събитие е това SXSW, че Samsung ще го предпочете пред най-големия форум в индустрията – Световния мобилен конгрес в Барселона. Причините за решението на южнокорейците може да са различни, може да не са били готови с прототип, а може и Samsung просто да са искали светът да види новия iPad и само 2 дни след това да изскочат с още по-атрактивно предложение. Предвид неспирното съперничество между тези два производителя последното предположение ми се струва съвсем логично.

Новият таблет на Samsung вероятно ще разполага с двуядрен процесор на 2 GHz Exynos 5250.

Е, истината за утрешната премиера ще разберем около 24:00 часà българско време.

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer