НачалоСъбитияНяколко думи за събитието Ovi App Wizard на Nokia

Няколко думи за събитието Ovi App Wizard на Nokia

3260
Написана от  nixanbal 30 ноември 2010

Nokia_Ovi_App_Wizard_C6-01_2

Ovi App Wizard се проведе преди около седмица – на 24 ноември. За първи път Nokia покани заедно блогъри и журналисти на едно място и им представи най-новото от портфолиото си, разказа за това какъв път е поела компанията и нещо много интересно – научиха ни как да си направим приложение за мобилния!

Честно! Ако влезете в сайта Ovi App Wizard, ще видите, че само в няколко стъпки и за по-малко от 10 минути и вие можете да създадете приложение за телефон, което да качите в Ovi Store и всички със съвместим модел Nokia ще могат да изтеглят и ползват. Безплатно е. Въпросната апликация ще представлява нещо като RSS четец, в който например можете да съберете новини от личния си блог, от Twitter, Flickr и т.н.

Неочаквана беше появата на професионален фотограф, който беше прекарал няколко дни с Nokia N8 и неговата 12-мегапикселова камера и ни разказа доста неща от по-друга гледна точка. Цветове, фокус, видео, не знам си какво – смартфонът получи доста хвалебствени думи, но мисля, че ги заслужава. Камерата е най-добрата в мобилен апарат до момента – факт. Става въпрос за фотографа Павел Баджаков, ако някой се чуди, а в неговия блог можете да прочетете подробности за впечатленията му от Nokia N8.

Събитието ми беше още по-приятно и заради възможността да срещна цял куп познати и приятели, сред които и блогъри. Едва ли ще ви изненадам, като ви кажа, че всеизвестният организатор на #twitterbloggerbeer Събина беше там.

Междувременно в неофициалната част от събитието всички присъстващи - фенове и фенки, успяха да се докоснат до най-новите Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 и Nokia E7. Много, а? Неслучайно една от снимките по-долу се казва candy shop! Enjoy...

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer