НачалоНовиниМагазинът с приложения за компютрите Mac чукна 100 милиона изтегляния

Магазинът с приложения за компютрите Mac чукна 100 милиона изтегляния

1692
Написана от  nixanbal 12 декември 2011
Магазинът с приложения за компютрите Mac чукна 100 милиона изтегляния

Ако в началото на годината при откриването на онлайн магазина за компютърни приложения Mac App Store някой си е помислил, че това ще е първият неуспешен продукт на Apple, днес статистиката сочи, че сериозно се е излъгал. Компанията обяви, че за по-малко от 12 месеца изтеглените приложения за компютрите Mac са надхвърлили 100 милиона.

Както знаете, Mac App Store е аналог на онлайн магазина за мобилни приложения App Store на Apple, който през януари компанията пусна за своите лаптопи и настолни машини. На адрес http://www.apple.com/mac/app-store/ потребителите могат да намерят разнообразен софтуер за своя Mac, сред който има „хиляди безплатни и платени приложения“.

Apple взима 30% от цената на всяко приложение, а дивелопърите задържат останалите 70%, като сами определят стойността на своята разработка. Ако софтуерът е безплатен, Apple не прибира нищо.

Mac App Store днес е най-големият и бързо развиващ се софтуерен магазин за компютри в света, заявява Филип Шилер, старши вицепрезидент световен маркетинг в Apple. Подобен Google предлага за браузъра си Chrome.

Относно App Store за iOS компанията отбелязва, че вече предлага над половин милиард приложения, свалените са над 18 милиарда, а месечно се изтеглят по 1 милиард.

apps gallery topcharts 20111031

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer