НачалоНовиниОператорите се предадоха – спират автоматичното подновяване на договорите

Операторите се предадоха – спират автоматичното подновяване на договорите

3921
Написана от  nixanbal 10 февруари 2011

Mobilnite_operatori_v_Bulgaria_avtomatichno_podnovqvane_dogovorite

След всичката шумотевица около неприятната практика на операторите да подновяват договорите на абонатите си автоматично най-после имаме резултат. Или почти. Но вчера, сряда, 09 февруари, VIVACOM обявиха, че премахват тази клауза от договорите си от 01 март 2011. GLOBUL от своя страна също заявиха, че са зад идеята и ще им трябват около два месеца, за да се задействат по въпроса. Конкретни срокове очакваме единствено от М-Тел – те също изразяват готовност да прекратят автоматичното поновяване на договорите, но искат време, за да обсъдят и решат как да станат нещата...

Междувременно от VIVACOM се застраховаха с пояснението, че започват „на чисто“ от началото на март, но ако в рамките на един месец и останалите телекоми не предприемат същата крачка, те също ще върнат клаузата в договорите си. Звучи като свада между деца, които се препират кое да отстъпи първо или кое да ущипе другарчето си последно.

Така или иначе, разумно или смехотворно, българските оператори започнаха да се вслушват в „гласа на народа“, или по-скоро в настоятелните увещания на контролните органи. Факт е, че новината от вчера ще облекчи значително крайния потребител и ще сложи край на една практика, която освен да руши имидж, едва ли е повлияла иначе на операторите.

Ако всичко мине по план, след изтичане на договора ви вече той ще става безсрочен и ще можете да го спрете с едномесечно предизвестие и нищо повече. Във Facebook страницата си VIVACOM обявиха, че новото решение засяга както нови, така и настоящите абонати на телекома. 

 

снимка: sxc.hu

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer