НачалоНовиниОснователят на Facebook е най-влиятелният човек в медиите според Guardian

Основателят на Facebook е най-влиятелният човек в медиите според Guardian

2443
Написана от  nixanbal 25 юли 2011

guardian top 100 list mark zuckerberg facebook

Основателят на Facebook и най-популярното име в социалните мрежи днес, Марк Зукърбърг, е обявен за най-влиятелния човек в медиите във Великобритания. Признанието идва от Guardian, където Зукърбърг оглавява годишния списък с ТОП 100 личности. На второ място се нарежда Джак Дорси, съосновател на друга изключително популярна социална мрежа – Twitter, което е нормално предвид бурното й развитие.

Миналогодишният лидер в класацията беше Стив Джобс, главен изпълнителен директор на технологичния гигант Apple, който този път е избутан на 5-ото място. По-сериозен удар върху честта обаче получава Стив Балмър, CEO на Microsoft. Въпросният беше на 5-о място през 2009 г., през 2010-а журито го свали до 29-о, а сега изобщо не присъства в ТОП 100 на най-влиятелните личности в медиите във Великобритания.

Класацията на Guardian се определя от експерти в областта на технологиите, PR и медиите, а въпросът е дали вие сте съгласни с челното място тази година? Има ли по-точен избор от Зукърбърг според вас? Лейди Гага?

През 2010-а излезе и филм за създаването на Facebook - "Социалната мрежа", който беше номиниран за 8 и спечели 3 оскара.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer