НачалоНовиниОт Капитал: GLOBUL ще бъде прекръстен на Telenor, но само след "солидни инвестиции"

От Капитал: GLOBUL ще бъде прекръстен на Telenor, но само след "солидни инвестиции"

7038
Написана от  nixanbal 18 октомври 2013
От Капитал: GLOBUL ще бъде прекръстен на Telenor, но само след "солидни инвестиции"

Както се очакваше - новите собственици на GLOBUL планират да прекръстят оператора на Telenor, но това ще стане само след като телекомът предлага услуги на необходимото ниво. Това казва в интервю за в-к Капитал Стайн Ерик Велан, главен изпълнителен директор на GLOBUL, който заяви, че преди ребрандинга предстоят "солидни инвестиции". 

Целта пред GLOBUL за момента е да предлага най-добрата мрежа в страната, казва Велан, а да измести Мтел от първото място няма да бъде самоцел. 

В следващите 12 до 24 месеца са планирани сериозни инвестиции в мрежата на зеления оператор, ще се инвестира още в маркетинг, дистрибуция и грижа за клиента. В резултат Велан се надява българските потребители да започнат да обичат оператора.

Ребрандирането, което ще включва и веригата магазини Germanos, ще се случи след като услугите достигнат очакваното от потребителите ниво. 

В краткосрочните планове не влиза предлагането на телевизия и фокусът ще бъде върху мобилните услуги, а LTE от GLOBUL/Telenor ще има, но когато му дойде времето. 

Евентуалната актуализация на мобилните планове по-скоро ще включва добавено потребление на настоящите цени, а не още по-ниски такси, което е логичен ход за съвременния телеком пазар като цяло. 

Припомням ви, че през април стана ясно, че норвежката телеком група Telenor Group обяви, че ще придобие втория най-голям мобилен оператор в България и веригата Germanos срещу 717 милиона евро.

Цялото интервю можете да прочетете в сайта на в-к Капитал.

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer