НачалоНовиниПазарният дял на iPhone в Европа се свива

Пазарният дял на iPhone в Европа се свива

1917
Написана от  nixanbal 22 декември 2011
Пазарният дял на iPhone в Европа се свива

„Във Великобритания, САЩ и Австралия новият iPhone на Apple продължава да се разграбва от рафтовете по Коледа. Това обаче е далеч от световната тенденция,“ казва анализаторът Доминик Сунебо от Kantar Worldpanel ComTech. И докато в тези страни смартфонът под iOS продължава да се радва на успех, на много други европейски пазари делът му се стопява и потребителите предпочитат Android.

За периода септември-ноември пазарният дял на Apple в САЩ се е увеличил до 36% спрямо 25 на сто година по-рано. Във Великобритания пък скокът е с 10% - от 21 до 31 на сто, сочат данни на Kantar.

В същото време обаче iPhone губи позиции на други важни пазари – във Франция има спад от 29 на 20%, в Германия – от 27 на 22%, а в Испания и Италия положението е сходно. Отчасти продажбите на скъпия iPhone на европейския пазар са били повлияни от кризата и отслабващата икономика, смятат анализаторите.

Google пък затвърждава позиции на доминираща мобилна платформа и отчита пазарен дял между 46 и 61% на различните пазари. В Германия например 61 на сто от потребителите са избрали Android OS, а най-продаваният смартфон е Samsung Galaxy S II.

Официална премиера на LG V40 ThinQ - предлага тройна основна камера за всяка ситуация

LG представи днес новия си топмодел V40 ThinQ, който е първият телефон на компанията с тройна основна камера, а освен…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer