НачалоНовиниПорно хак удари YouTube канала на детското предаване Улица Сезам

Порно хак удари YouTube канала на детското предаване Улица Сезам

3137
Написана от  nixanbal 17 октомври 2011
Порно хак удари YouTube канала на детското предаване Улица Сезам

YouTube каналът на популярното детско шоу Улица Сезам (Sesame Street) е бил ударен от порно хак и свален 20 минути по-късно благодарение на бързата реакция от Google, собствениците на сайта за видео споделяне, съобщава BBC.

Наред със забавните детски клипове в YouTube канала на Улица Сезам хакери са успели да качат няколко видеа с порнографско съдържание и са оставили послание „Кой не обича порно, деца?“. Атаката е била забелязана бързо и каналът е бил свален за по-малко от половин час след хакването. Колко деца са попаднали на съдържанието за аудитория 18+ обаче не е ясно, но Улица Сезам има над 140 000 абоната и повече от половин милиард прегледа на клиповете, което означава доста сериозна потребителска база и редовни посетители.

В официално изявление говорител на YouTube съобщава, че правилата на сайта забраняват публикуване на порнографско съдържание и веднага щом са били уведомени за случилото се, са премахнали нелегалните клипове. В момента няма и следа от хакерските набези и спокойно можете да разглеждате YouTube канала на детското предаване в компанията на децата си.

The Serif на Samsung превръща телевизора във вълнуваща част от интериора на съвременния дом

През 2020 г. една от най-предизвикателните продуктови категории в технологичния свят за мен остава телевизорът. При това не толкова от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer