НачалоНовиниПотребителите на мобилен интернет са най-доволни от VIVACOM, показва проучване

Потребителите на мобилен интернет са най-доволни от VIVACOM, показва проучване

3526
Написана от  nixanbal 10 май 2012
Потребителите на мобилен интернет са най-доволни от VIVACOM, показва проучване

Днес до мен достигна интересно проучване на потребителите на мобилен интернет в България, което е проведено от агенцията Асмарт. То засяга 400 души с дейта карти на М-Тел, GLOBUL и VIVACOM и показва, че клиентите на оранжевия оператор са най-удовлетворени от услугата. След това се нареждат тези на М-Тел и накрая тези на GLOBUL, а оценката идва заради обхвата и цената на услугата.

Проучването е проведено сред потребители на дейта SIM карти (не включва абонати с гласов план + МВ) на възраст от 16 до 60 г. Според резултатите най-активни в ползването на мобилния 3G интернет са хората между 16 и 34 г., като 71% от абонатите ползват услугата всеки ден по няколко пъти.

Въпреки че най-малко са доволните клиенти от мобилния 3G интернет на GLOBUL, телекомът има най-много абонати на предплатените планове за услугата. 

1

Анкетираните по телефона 400 души посочват, че в бъдеще очакват по-високи скорости на мобилния интернет, както и нови тарифни планове за услугата.

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer