Умен град @ nixanbal

НачалоИграчкиПояви се първият смартфон на Motorola с Android 4.0 и процесор Intel

Появи се първият смартфон на Motorola с Android 4.0 и процесор Intel

1802
Написана от  nixanbal 14 февруари 2012
Появи се първият смартфон на Motorola с Android 4.0 и процесор Intel

Това, което виждаме на снимката по-горе, вероятно е първият смартфон на Motorola, който ще върви под операционната система Android 4.0 и ще използва новата мобилна платформа на Intel – Medfield. Все още не е ясно как се казва устройството, но освен всичко останало, акцентът при него ще бъде камерата.

Да, това е първият плод от партньорството на Motorola и Intel при мобилния хардуер, което беше обявено на CES 2012 в началото на януари. Тогава стана ясно, че в бъдещите си смартфони американците ще използват процесори от Intel. Досега в хай-енд моделите на Motorola Mobility тиктакаше Texas Instruments.

HTC също прави завой в използването на доставчик за процесорите на смартфоните си – новият HTC Endeavour ще използва NVIDIA Tegra 3, а не решение на Qualcomm.

За въпросния модел на Motorola, чиято снимка разпространиха момчетата от Pocketnow.com, не знаем много, освен че камерата ще е сред акцентите в характеристиките му. Освен това по изображението става ясно, че използва нова версия на интерфейса MotoBlur.

Премиерата на смартфона очакваме на 27 февруари по време на MWC 2012, въпреки че по-рано бе обявено, че първият модел с Medfield ще излезе през второто тримесечие на годината. Това би означавало доста голяма дупка между анонса и пазарната премиера - период, който все повече производители целят да скъсят.

TECHDRIVE: Представяме Galaxy Note 9 и Galaxy Watch във VW T-Roc

Здравейте с новия брой на видеопоредицата TECHDRIVE, в която с експерти от бранша обсъждаме най-новите технологични иновации в най-интересните автомобили…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer