Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПо-малко, но по-качествени смартфони през тази година от HTC, Sony и Motorola

По-малко, но по-качествени смартфони през тази година от HTC, Sony и Motorola

1502
Написана от  nixanbal 14 януари 2012
По-малко, но по-качествени смартфони през тази година от HTC, Sony и Motorola

На приключилото вече изложение CES 2012 Motorola съобщи, че ще намали броя на смартфоните, които планира за тази година спрямо предишната. Същото смятат да предприемат още HTC, RIM и Sony, твърди информация от тайвански източници, цитирани от Digitimes. Промяната в плановете идва от успеха на Apple и Samsung, които постигат удивителни продажби само с един или два ключови модела годишно.

За последните три месеца на 2011-а Apple вероятно са продали около 30 милиона броя от iPhone, а Samsung успя да прехвърли 10 милиона продажби на водещия си модел Galaxy S II за шест месеца, припомнят информаторите. Е, успоредно с флагмана си южнокорейците представят още цяла плеяда нови телефони годишно, но във високия клас винаги се концентрират върху едно предложение.

Усвоявайки същата стратегия, HTC, RIM, Sony и Motorola ще могат не само да спестят разходи от разработки и маркетинг, но и да позволят на доставчиците на отделните компоненти да постигнат по-добри цени, както и по-лесно да контролират производството и доставките.

Мислите ли, че промяната в плана ще доведе до по-добри резултати за някои от компаниите по-горе? Ако се замислим, кой е водещият модел на HTC за втората половина на 2011 г.? Вероятно Sensation, но освен него имаме Sensation XE, Sensation XL, EVO 3D и т.н. Дали заради липсата на яснота кой е флагманът или поради друга причина, HTC приключи годината със спад в печалбата. Така че нова стратегия с по-малко, но по-отличаващи се смартфони всъщност може да се окаже успешна за 2012 г.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer