Премиерата на Windows 8, Windows RT и Windows Store

3661
Написана от  nixanbal 25 октомври 2012
Премиерата на Windows 8, Windows RT и Windows Store

Днес е дългоочакваната премиера на Windows 8 - най-добрият Windows до момента, както самите Microsoft го описват. Новата операционна система за първи път ще има и оптимизирана версия за ARM-базирани устройства (Windows RT), а освен това сега дебютира и Windows Store - онлайн магазинът за приложения за тези две платформи.

"Windows 8 разби представите и очакванията ни за това, какво може да представлява едно РС с Windows." - Стив Балмър, CEO на Microsoft

Освен най-добрия Windows досега, новият Windows 8 е коренно различен от предишните версии на операционната система, създаден наново "от чипсета до изживяването", както се изрази Стивън Синофски, президент на подразделението Windows и Windows Live в Microsoft.

Windows 8 3

С Windows 8 Microsoft обещава, че на пазара ще се появят най-добрите РС-та до момента. Освен че новите машини ще са по-впечатляващи, ъпгрейдналите до новата платформа компютри ще заработят по-добре. Ще използват по-малко памет, ще зареждат по-бързо. Звучи като че си заслужава да ъпгрейднем, нали?

Windows 8 е оптимизиран и за всякакви хардуерни формфактори - ноутбуци, ултрабуци, таблети, All-in-One PC-та и всякакви хибридни устройства.

windows 8 12

Windows RT

Windows RT  е версията на новия Windows, оптимизирана за устройства, базирани на ARM архитектура, каквито са и повечето таблети с Android, които познаваме днес. Това позволява Windows RT да достигне именно до по-достъпните таблети и въпреки че има някои ограничения спрямо Windows 8, тези устройства ще позволяват по-дълъг живот на батерията (до 10 часа работа), освен това също ще имат ключов софтуер от Microsoft като Internet Explorer 10 и Office пакет, оптимизират за сензорни дисплеи.

А ограничението за Windows RT е, че не може да ползва софтуер за Windows 7. На него обаче ще могат да се инсталират всички приложения от Windows Store, достъпни и за Windows 8.

windows 8 9

Днес стартира и Windows Store - онлайн магазинът за приложения на Microsoft за новата им платформа Windows 8/RT. Синофски се похвали, че това е най-мощната такава премиера - стартира с повече достъпни приложения от всеки друг магазин някога. 

От 00:00 часа тази нощ всички желаещи ще могат да ъпгрейднат до Windows 8 своите машини с Windows 7.

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer