НачалоСъбитияПриключи първият национален Nokia Angry Birds шампионат в България

Приключи първият национален Nokia Angry Birds шампионат в България

4367
Написана от  nixanbal 02 септември 2011

Nokia Angry Birds Championship Sofia Bulgaria

След като превзеха телефоните ни, ядосаните пилета започнаха инвазия по градовете в България с единствената цел да открият най-заклетия геймър и да го изпратят на Карнавала в Рио де Жанейро. Националният шампионат по Angry Birds бе предвождан от Nokia и след като цяло лято обикаля страната, на 31 август в София се състоя големият финал, където стана ясен победителят.

Nokia Angry Birds Championship Sofia Bulgaria 03

Под бялата шатра пред НДК се срещнаха в последен сблъсък деветимата регионални шампиона, всеки от които спечелил Nokia X7 и Nokia Angry Birds Championship диплома. Богомил Станчев, класирал се втори, беше дошъл със зверския екип – тениска и панталонки с дивите физиономии на Angry Birds, а на гърба му пишеше „Отивам в RIO без вас!!!". Накрая момчето си подари тениската на Иван Лазов, който всъщност спечели шампионата. Най-сериозно впечатление сред финалистите обаче ми направиха двете (!) дами – Иляна и Рая, като Рая и този път беше със специален маникюр (на снимката) – героите от Angry Birds бяха изрисувани на ноктите й. Освен с тях, момичето показа, че е истински фен и про на играта – класира се на трето място! Поклон!

Един дребосък на 10 години също се размотаваше сред останалите финалисти – оказа се, че симпатягата Павел е победил всички на турнира в Пловдив (иначе е от София) и участва на финала, повдигайки се на пръсти, за да стигне телефона. Стисках му палци, но не си прецени добре времето и накрая се класира девети.

Angry Birds Championship Sofia Bulgaria 02

Е, надявам се това нещо да се превърне в традиция и Nokia да го организира и догодина в България! Още инфо за Nokia Angry Birds Championship можете да видите тук, а тук има много снимки.

Премиера на VW T-Cross + фоторазходка с Huawei P30 Pro

На специално събитие вчера вечерта в София Volkswagen представи за първи път в България новия си компактен SUV - модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer