НачалоНовиниПриложението Nokia Maps скоро ще бъде достъпно за всички смартфони с Windows Phone

Приложението Nokia Maps скоро ще бъде достъпно за всички смартфони с Windows Phone

1641
Написана от  nixanbal 01 ноември 2011
Приложението Nokia Maps скоро ще бъде достъпно за всички смартфони с Windows Phone

При анонса на партньорството между Nokia и Microsoft в началото на годината стана ясно, че картите Nokia Maps ще бъдат интегрирани в Windows Phone. Така всички смартфони под платформата, независимо дали са дело на HTC, Samsung или друг, ще могат да използват приложението. Информацията бе потвърдена на отминалото събитие Nokia World и се очаква Nokia Maps да бъде достъпно в Marketplace до две седмици.

Приложението ще се предлага безплатно за изтегляне и ще включва екстри като списък с важни обекти наоколо, т.нар. POI (points of interest), опция да изведете шорткът до произволна локация, както и три варианта за изгледа на картите – сателитен, 2D и триизмерен.

Nokia Maps са подобно на картите Bing приложение, но специално за нашия регион би трябвало първото да предлага повече детайли и по-пълни карти като цяло. Nokia Maps обаче не бива да се бърка с Nokia Drive – гласовата навигация завой по завой на финландците, която беше и си остава екзклузивна екстра за смартфоните Nokia.

nokiamaps-marketplace

Apple представи новия iPhone SE с 4.7" дисплей за 479 евро

Случи се! 4 години след оригиналния iPhone SE днес Apple представи неговото второ поколение. Новият iPhone SE разполага с 4.7"…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer