НачалоНовиниПродажбите на таблети с 260% ръст за 2011 г., iPad без конкуренция и тази Коледа

Продажбите на таблети с 260% ръст за 2011 г., iPad без конкуренция и тази Коледа

1930
Написана от  nixanbal 22 септември 2011
Продажбите на таблети с 260% ръст за 2011 г., iPad без конкуренция и тази Коледа

Продажбите на таблети в световен мащаб за 2011 г. ще надхвърлят 63.6 милиона броя, което е 261.4% ръст спрямо 2010-а, прогнозират от Gartner. Интересът към продуктовата категория ще продължи да расте и през следващите години, като през 2015 г. продажбите на таблети вече ще надхвърлят 326.3 милиона. През настоящата година iPad отново ще е най-продаваният модел в света, макар и със спад в пазарния си дял до 73.4% от 83 на сто за предходните 12 месеца, а за Коледа устройството на Apple отново ще е без конкуренция.

Нещо повече – за 2011-а анализаторите от Gartner не очакват друга платформа освен iOS и Android да има повече от 5% пазарен дял. Продажбите на таблети с операционната система на Google ще са малко над 11 милиона, или 17.3 на сто, което е едва 3% ръст от миналата година.

До момента успехът на таблетите с Android беше възпрепятстван от високите цени, недобре развития интерфейс и малкото приложения. Със следващата версия Ice Cream Sandwich обаче Google ще се опита да запълни пропастта между Gingerbread и Honeycomb, което ще позволи на платформата да се развива все по-добре занапред. Така през 2015 г. Gartner прогнозира 116 милиона продадени таблета с Android и 148 милиона iPad-а. Що се отнася до останалите платформи, анализаторите виждат потенциал в Windows 8, а също и в QNX – платформата на канадците RIM.

Tablet market by 2015 by Gartner 00

През 2012 г. се очаква още производители да излязат на арената на таблетните войни, където ще просперира този, който предложи интуитивен интерфейс, богат избор от приложения, възможността да споделяш лесно съдържание с други устройства и здравата връзка със смартфона. Е, пазарът на таблети е по-динамичен от всякога, а в следващите години ще става все по-горещ. Ще държим око върху него - нама как!

източник: Gartner

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer