НачалоНовиниПроизводствената цена на iPad mini вероятно ще бъде под $190

Производствената цена на iPad mini вероятно ще бъде под $190

2299
Написана от  nixanbal 29 август 2012
Производствената цена на iPad mini вероятно ще бъде под $190

Цената за производството на все още необявения по-малък таблет на Apple ще бъде под $190, изчислява сайтът tech-thoughts.net. Според сметките нa източника най-скъпото в iPad mini очаквано ще бъде неговият дисплей, който няма да бъде Retina дисплей с ултрависока резолюция, но въпреки това заедно с тъчскрийна ще струва над $80 при производството.

След изваждането на $48.54 за дисплея и $32.37 за тъчскрийна от цената за създаването на бъдещия таблет на Apple не остава кой знае какво, за което производителят да се охарчи. По около $13 ще струват батерията, паметта и процесорът в iPad mini, модулът за комуникация чрез Wi-Fi, Bluetooth и FM приемникът общо са около $15, а останалите компоненти можете да видите в таблицата по-долу.

iPad Mini BOM

Така цената за производството на iPad mini според този сайт ще възлиза на $189.32. Имайки предвид, че се очаква таблетът да излезе на пазара за $299, печалбата на Apple от една бройка ще бъде около 37% над производствената цена. Отлично, особено имайки предвид, че смятаните за конкуренти Kindle Fire и Nexus 7 се продават за $199, а това е около или дори под производствената цена на тези устройства.

По последна информация iPad mini трябва да бъде обявен на събитие през месец октомври, а преди това, на 12 септември, ни очаква новият iPhone.

източник

Премиера на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro и всичко, което трябва да знаете за тях

Днес в Мюнхен Huawei представи най-добрите смартфони, които е правила някога, но и които за съжаление няма да се продават…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer