Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПървият осемядрен процесор вероятно ще излезе през ноември от MediaTek

Първият осемядрен процесор вероятно ще излезе през ноември от MediaTek

2039
Написана от  nixanbal 04 юли 2013
Първият осемядрен процесор вероятно ще излезе през ноември от MediaTek

Процесорите за джобните устройства стават все по-мощни и с все повече ядра, като в началото на годината научихме за първия такъв с осем ядра на Samsung. При него обаче говорим за работа на смени 4х4 и все още пазарът очаква (или всъщност не?) първия истински осемядрен процесор. Е, той може да е появи още през ноември, а производител щял да бъде MediaTek.

Новият чипсет на MediaTek щял да бъде представен по-късно тази година под името MT6592, съобщава Engadget, като производителността му щяла да постига 30 000 точки на AnTuTu, което е близък резултат с 32 хиляди на очаквания LG G2. Припомням ви, че за последния се говори, че ще използва Snapdragon 800, така че постижението на MediaTek би било доста впечатляващо.

И осемте ядра на MediaTek MT6592 ще са Cortex A7 (на 1.7-2.0 GHz) и ще работят едновременно, а не на смени 4 по 4, както при Exynos 5 Octa на Samsung. Решението на Samsung разчита на 4 ядра Cortex A7, които работят при по-леко натоварване на смартфона, а другите 4 Cortex A15 се активират при по-тежки задачи.

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer