Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниПървият смартфон на Samsung с Windows Phone 8 може би ще има WVGA дисплей

Първият смартфон на Samsung с Windows Phone 8 може би ще има WVGA дисплей

1138
Написана от  nixanbal 16 юли 2012
Първият смартфон на Samsung с Windows Phone 8 може би ще има WVGA дисплей

Samsung е един от първите производители, които ще представят смартфони с Windows Phone 8 в края на тази година. Един от акцентите в новата версия на платформата от Microsoft е възможността да поддържа дисплеи с висока резолюция, но за изненада южнокорейците планират устройство с доста по-скромен екран.

Според информация от японския Blog of Mobile в момента Samsung работи върху смартфон с индекс SGH-i687, който ще върви под Windows Phone 8, ще поддържа LTE мрежи (най-вероятно в САЩ), а дисплеят му ще има WVGA резолюция от 480х800 пиксела. Доста скромно, особено имайки предвид възможностите на новата платформа да поддържа HD и дори WXGA резолюция.

А фактът, че въпросният Samsung i687 върви под Windows Phone 8 се потвърждава от наличието на Internet Explorer 10 - новата версия на мобилния браузър, която присъства в новата смартфон платформа на Microsoft.

Samsung-SGH-i687-ATT-Windows-Phone-8-LTE

И въпреки изненадващата ниска резолюция на i687, съвсем нормално е тук да става дума за смартфон от по-нисък клас, при който е постигната по-достъпна цена с по-слаб дисплей. Имайки предвид желанието на Samsung да е на върха на хардуера при мобилните си устройства, нищо чудно заедно с този модел да се работи и върху такива с по-мощни спецификации и HD дисплеи.

Устройствата би трябвало да се появят на пазара през есента, така че остава ни едно горещо лято време до тогава.

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer