НачалоРевютаДругиРевю на Ford Focus

Ревю на Ford Focus

Впечатления от първите ми дни с новия Фокус

6517
Написана от  nixanbal
Ревю на Ford Focus

Гледали ли сте Transformers? В тези филми аутоботите, коли и други превозни средства, имат свойството да се превръщат в гигантски роботи, а докато са си просто коли... сякаш нещо живо е затворено под капака. От няколко дни карам новия Ford Focus и имам точно такова усещане за него и леко ми трепери под лъжичката, че всеки момент може да изскочи някой звяр. Не съм изперкал, но за човек, който слиза от алфа 145 и е свикнал да пали кола със завъртане на ключ, автомобил с повече технологии от смартфон му идва too much!

Ford_Focus_start_button_

Удоволствието да покарам тази кола дължа на MOTO-PFOHE, които ми я предоставиха за (продължителен) тест драйв. И въпреки че не разбирам почти нищичко от автомобили, смятам да ви разкажа в няколко поста за прекараните дни в компанията на Optimus Prime – не, този път не кръстих колата на чалга певица.

В този пост по-скоро ще ви покажа няколко снимки от интериора... Като абсолютен гийк се почувствах много гот още с първото качване в новия Focus – толкова много копчета! Само че се оказа, че може и без тях – отключваш го с хващане дръжката на вратата, има гласови команди за какво ли не, а паркирането колата си го може и сама. Последната щуротия обещавам да ви я покажа на видео.

Двузонов климатик, автопилот с поддържане на определена скорост, автоматично включващи се фарове (нощем) и чистачки (при дъжд) са някои от останалите екстри, но все още не съм успял да изпробвам всичко. Инересна е т.нар. Ford Auto-Start-Stop система, която автоматично спира двигателя при изключване от скорост на светофара и в мига, в който побутнете лоста за първа предавка, пали и потегля – казват, че пести гориво. И в този дух - официалните данни 6 на сто комбиниран разход, а аз обещавам рапорт по темата след няколко дни. Двигателят на автомобила, който аз тествам, е 1.6 л EcoBoost със 150 или 182 к.с. – сори, не запомних, но ще попитам. Конете са повечко дори от на моята Деси (точно така - алфата) и определено се усещат – ускорява зверски!

Ще кажете няма ли слаби места Optimus Prime a.k.a. новият Ford Focus? Има, разбира се, поне предполагам, както с всяко друго нещо на пазара. Но както казах и в началото – не съм гуру на тема автомобили и не мога да си позволя сравнения, а за изтъкване на недостатъци също нямам знания. Мога да споделя какво е усещането да караш подобен автомобил, а също и да ви разкажа за най-интересните неща, които предлага фокусът. Е, ако усетя, че седалката е неудобна, със сигурност ще си кажа!

Оставям ви със снимките по-долу, а вие очаквайте обещаното видео и още инфо идните дни...

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer