НачалоНовиниПърви подробности за интерфейса Sense 4.0 на HTC

Първи подробности за интерфейса Sense 4.0 на HTC

1882
Написана от  nixanbal 28 януари 2012
Първи подробности за интерфейса Sense 4.0 на HTC

Последния път, когато говорихме за потребителския интерфейс Sense на HTC, беше при ориентирания към дамите Rhyme, който предлага неговата версия 3.5. С наближаването на MWC 2012 в края на февруари логично е тайванците да представят следващата стъпка в развитието на успешния си интерфейс и вече имаме подробности около Sense 4.0.

Бутони, мултитаскинг и представяне на съдържание

За новия Sense 4.0 UI се говори, че ще има променен дизайн с по-добро оформление и представяне на уиджети и друго съдържание в зависимост от това накъде е обърнат екранът. Така например, ако завъртите телефона настрани, табовете с опциите няма да се позиционират по хоризонталата, а вертикално с цел да виждате повече съдържание.

image4

Смартфоните с новия интерфейс също така няма да имат трите виртуални бутони върху самия екран, както е при Samsung Galaxy Nexus, а ще продължат да са капацитивни под дисплея, макар и вече само три. Да, изглежда HTC ще се съобрази с решението на Google да премахне бутона Меню, макар че в изтеклите изображения на HTC Edge и Ville все още се виждат четири.

При мултитаскинга минимизираните приложения вече няма да са под формата на иконки, а ще бъдат представяни от триизмерни изображения. Заключеният екран също ще претърпи промени и вече ще ви позволява да влезете в различни менюта, без да отключвате смартфона.

Умен имейл и браузър

Имейлът ще е друга част от новия Sense 4.0, която ще получи сериозни промени в добра посока. Най-интересното за мен е т.нар. Smart Sync (умно синхронизиране), което ще ъпдейтва пощата ви, само когато сте активни в ползването на телефона. Т.е. смартфонът ще научи навиците ви и ако има периоди от денонощието, в които изобщо не посягате към него, той няма да проверява имейла за нови писма. Това, разбира се, е с цел да пести батерията ви и на мен ми звучи като отлична идея.

image1

Браузърът ще има екстра, която ще премахва рекламите по сайтовете, така че да е по-лесно да четете статии например, а освен това ще добави Read Later и Watch Later, с които ще си запазите интересно съдържание за по-късен преглед.

Guest Mode за досадници и интеграция на DropBox

Guest Mode е друго много интересно нововъведение. Понякога е неудобно някой познат да вземе телефона ви и да има пълен достъп до него, нали? С Guest Mode предварително ще зададете кои приложения ще бъдат видими, ако някой друг разцъква смартфона ви, а телефонната функция е неактивна и няма достъп до контактите ви и личните съобщения.

Други новости са нов режим при камерата, който прави 5 поредни снимки и избира автоматично най-добрата от тях. Интеграцията на DropBox също ще бъде по-сериозна при Sense 4.0. Ще получите 50 GB пространство в облака, които ще бъдат ползвани като допълнителна памет в телефона ви, от която например ще може да добавяте снимки в имейл, а те ще се представят от линк.

При Beats развитието ще бъде в посока да се възползвате от мощния звук и при други приложения, а не само със стандартния плейър, както е сега.

 

Е, Sense 4.0 изглежда ще стане още по-добър и удобен за нас, потребителите. Харесвате ли фирмения интерфейс на HTC или предпочитате Android в чист вид?

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer