НачалоРевютаLGРевю на LG Optimus 3D

Ревю на LG Optimus 3D

Въведение в 3D света на смартфоните и има ли смисъл от него?

5906
Написана от  nixanbal
Ревю на LG Optimus 3D

След като представи първия смартфон с двуядрен процесор в България, LG Optimus 2X, сега LG пусна и първия с 3D екран, който не изисква очила, за да виждате триизмерния образ – запознайте се с Optimus 3D (да не се бърка с Optimus Prime). Новият хай-енд модел може да записва, плейва и качва в YouTube 3D видеозаписи, има голям сензорен екран, двуядрен процесор и камера с Full HD запис, а повече за предимствата и недостатъците му, моля, четете нататък...

Първият смартфон с Tri-dual архитектура... звяр!

LG Optimus 3D, представен през февруари на Конгреса в Барселона, има двуядрен ARM Cortex-A9 процесор на 1GHz, подкрепен от графичен чип PowerVR SGX540, 512 МВ двуканална системна памет и 8 GB свободно пространство. С други думи този смартфон не си играе на дребно, а е събрал най-яктуалните хардуерни компоненти, за да предложи максимално добро 3D изживяване на потребителите. Действително тестовата бройка при мен не показа никакви признаци на несправяне със ситуацията, колкото и да се опитвах да я накарам да зацикли с всевъзможни приложения и 3D игри.

Записвай, гледай и споделяй в 3D

О, да! 3D войните при смартфоните вече започнаха, но докато чакаме и на българския пазар да се появи някаква сериозна конкуренция, можем доволно да разцъкаме някоя от вградените три-де игри в Optimus-а. Предварително са инсталирани Asphalt 6, Lets Golf 2 и Nova, а освен това има и 3D книжка, която може за няколко минути да приспи тригодишното ви дете. Споменах, че смартфонът записва в 3D. Това важи както за 5-мегапикселови снимки, така и за 720р HD видео. Възможен е и Full HD видеозапис, но само в 2D формат. Триизмерните клипове можете да качите директно в YouTube, където ви очаква специален 3D канал. В него ще намерите клипче с 3D разходка в космоса, полета на колибри на забавен каданс и купища още любителски записи.

3D снимките и видеата са чудна работа – любопитно е да ги видиш на 4.3-инчовия екран на телефона, макар че имаше и оплаквания от приятели, че ги заболяват очите след няколко минути разходки из галерията. Има нещо такова, но въпросът е да намериш точния ъгъл, под който да гледаш клиповете и да прелистваш снимките.

LG Optimus 3D позволява да го свържете с 3D телевизора си вкъщи и да играете Asphalt 6 на огромен триизмерен екран, което Димитър Вълев, мениджър Мобилни комуникации в LG Electronics България, показа при премиерата на смартфона у нас по-рано този месец.

Късен ъпдейт е по-добре от никакъв

Останалото около LG Optimus 3D е познато от много други хай-енд Android смартфони. Моделът губи няколко точки заради вече старата версия на операционната система, която е 2.2 Froyo. За щастие ъпдейтът до 2.3 Gingerbread официално се задава през октомври, като освен стандартните глезотии на новата ОС, ще донесе и подобрения по отношение на 3D ефектите. Така например ще бъде възможно конвертирането на 2D приложения и игри в триизмерен формат, което звучи обещаващо. Причината за забавянето на актуализацията е ясна – както с много други технологии и тук LG искаха да са първите на пазара, независимо от цената. Е, според мен компромисът си струваше.

VIVACOM вече продава LG Optimus 3D у нас, като цената му с договор варира между 699 и 839 лв. в зависимост от тарифния план.

3D or not 3D?

Под чертата мога да кажа, че LG Optimus 3D е сполучлив първи опит на южнокорейците в сферата на 3D смартфоните. Моделът предлага мощни хардуерни характеристики, поостарял софтуер (но с обещан ъпдейт) и три-де забавления, които все още са не само нещо нетипично за пазара, но и за зрителните възприятия на някои потребители. Ако все пак след пет минути в 3D света на новия Optimus не усещате умора, не ви се гади или ходи до тоалетна по спешност, смартфонът може да се окаже идеалната хай-тек играчка за вас.

7.4
LG Optimus 3D е първият смартфон с 3D екран на българския пазар, който ни позволи да се докоснем до тази технология с 4.3-инчовия си дисплей. Има ли смисъл обаче от триизмерни ефекти на такъв екран? Само времето ще покаже.
  • Дизайн и изработка 8
  • Дисплей 7
  • Батерия 7
  • Камера 7
  • Производителност 8

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer