НачалоНовиниСагата за nanoSIM картите продължава, ще се стигне ли до консенсус с Apple?

Сагата за nanoSIM картите продължава, ще се стигне ли до консенсус с Apple?

1911
Написана от  nixanbal 18 май 2012
Сагата за nanoSIM картите продължава, ще се стигне ли до консенсус с Apple?

Освен всички останали разправии, мобилната индустрия от няколко месеца спори и относно бъдещето на SIM картите и новия nanoSIM стандарт, който се задава след microSIM. От едната страна са Apple с тяхното предложение, а от другата RIM, Motorola Mobility и Nokia със свой вариант за това как да изглеждат новите операторски карти. След като двете страни не стигнаха до консенсус преди време, днес RIM и Motorola Mobility са представили модифицирана версия на своите nanoSIM карти (вижте я по-долу), съобщава The Verge. Дали Apple ще приеме компромисния вариант?

Причината за спора всъщност е идеята на RIM и останалите компании, че nanoSIM картите трябва да имат малка изрезка, която да позволява да се пъхат и вадят в слота с натиск. Apple от своя страна не иска подобен детайл в дизайна, защото не използва "push-push" системата за прибиране на картата в телефона.

Колкото и идиотски да звучи този спор, той трябва да бъде разрешен пред Европейския институт за телекомуникационни стандарти, преди да бъде взето решение.

Защото nanoSIM стандарт ще има и той ще бъде само един за всички производители.

nanosim1-1

Сега остава въпросът дали Apple ще приеме модификацията на RIM и Motorola Mobility, от която по неясна причина Nokia отсъства. Дали финландците ще се обявят против компромисния вариант на двата си съюзника, предстои да разберем. Каква е идеята всички да се съобразяват с Apple също не е ясно. При предишно гласуване обаче създателите на iPhone са успели да съберат голям брой гласове за своя вариант, но впоследствие се оказва, че това са техни партньори в дизайна на nanoSIM картите - предимно оператори.

Следващото гласуване и среща на страните ще се състои на 31 май.

Премиера на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

10 септември е и в уречения час на сцената на Steve Jobs Theater в Apple Park Тим Кук представи новите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer