НачалоНовиниСветовната доминация на Facebook в няколко актуални факта

Световната доминация на Facebook в няколко актуални факта

3616
Написана от  nixanbal 31 юли 2011

Facebook socialna mreja

Знаете ли, че във Великобритания онлайн потребителите прекарват най-много време във Facebook? Да, сравнено с всеки друг сайт социалната мрежа е най-предпочитаното място за „киснене“ в мрежата и дори повече отколкото всички Google сайтове взети заедно.

В проценти Facebook води с 16.2%, следван от сайтовете на Google с 11.8 и Microsoft с 10.5 на сто, а чак след това се нареждат уеб дестинации като Yahoo! (3.8%) и eBay (3.1%). По брой потребители обаче социалната мрежа се нарежда на трето място на Острова с 30.7 милиона уникални посетители, а преди нея са, разбира се, Google с 38.3 милиона и Microsoft с 37.1 милиона. Данните идват от comScore и са съвсем пресни – за месец юни.

В Германия пък Facebook измества Microsoft дори и по брой ползватели и идва директно след титаничните 51.7 милиона потребители на Google със своите над 37 милиона. Там сайтът основан от Зукърбърг се радва и на най-сериозен ръст в последните шест месеца и е увеличил уникалните си посетители с 18%, достигайки до 67% от онлайн потребителите в Германия. Както и англичаните, немците също прекарват най-много време във Facebook – 10.6 милиарда минути, съобщава comScore.

Друга интересна статистика за най-популярната социална мрежа пък идва от САЩ, където проучване разкрива кои са най-актуалните екстри на Facebook. До края на май 2011-а американците са прекарвали най-много време на началната страница/нюз фийда (27%) на Facebook, следейки новостите около приятелите си. 21% са се застоявали на профилите в мрежата, а с разглеждане на снимки и разцъкване на приложения и игри са се занимавали съответно 17 и 10 на сто.

Интересно по колко време прекарваме в България из социалните мрежи? И вие самите иматели ли акаунт в Twitter и Google+ или се социализирате предимно във Facebook?

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer