Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСделката Google-Motorola получи одобрение от САЩ и Европа

Сделката Google-Motorola получи одобрение от САЩ и Европа

1784
Написана от  nixanbal 14 февруари 2012
Сделката Google-Motorola получи одобрение от САЩ и Европа

Няколко часа след като вчера Европейската Комисия одобри сделката по придобиването на Motorola от Google, регулаторите в САЩ също приключиха разследванет и дадоха зелена светлина.

Според Европейската Комисия сделката не застрашава конкуренцията на пазара на мобилни телефони и таблети, но еврокомисарят Хоакин Алмуния изрази загриженост за зачестяващите патентни войни. Алмуния заяви, че ще продължи да следи пазара за случаи на стратегическо използване на патенти в борбата с конкуренцията.

За да бъде окончателно финализирана сделката на стойност $12.5 милиарда, все още предстои Google да получи одобрение от Китай, Тайван и Израел.

От Google припомниха, че придобитите заедно с Motorola Mobility 17000 патента ще бъдат използвани най-вече за защита на Android OS от атаките на конкуренцията и останалите производители на смартфони с тази платформа няма да бъдат "прецакани".

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer