НачалоНовиниСледващият голям ъпдейт за Windows може да излезе през пролетта на 2015 г.

Следващият голям ъпдейт за Windows може да излезе през пролетта на 2015 г.

1847
Написана от  nixanbal 17 октомври 2013
Следващият голям ъпдейт за Windows може да излезе през пролетта на 2015 г.

В близките дни на пазара излиза ъпдейтът за компютрите с Windows до новата версия Windows 8.1, а слуховете вече заговориха кога да очакваме следващата по-сериозна актуализация от Microsoft. Според информация на ZDNet нещата ще станат особено интересни през пролетта на 2015 г.

След реорганизациите в Microsoft, компанията може да смени стратегията си и по отношение на ъпдейтите за РС платформата си и вместо есента, те да излизат в началото на годината. 

Според слуховете още през пролетта догодина очакваме нов ъпдейт на Windows 8.1, може би не толкова сериозен, който може да съвпадне с актуализацията за Windows Phone с версията с кодово име Blue.

Плановете в момента включват и пускане на по-сериозна нова версия за Windows през второто тримесечие на 2015 г. Прогнозите са, че този ъпдейт ще бъде и за Windows, и за Windows Phone, като целта му ще бъде да сближи двете платформи. Резултат от това би било сливането на онлайн магазините за приложения за двете операционни системи, което се очаква от известно време. 

Възможно е сливането да се случи между Windows RТ и Windows Phone, тъй като и двете операционни системи са за устройства, базирани на ARM процесори. 

Всичко това, разбира се, са само слухове, макар и от "достоверен източник" на ZDNet. Тепърва предстои да разберем дали Microsoft наистина ще смени схемата на ъпдейти и ще започне да пуска сериозните актуализации през пролетта, а не наесен, както в момента. Сливането на двете им платформи също е важна стъпка в развитието им и борбата срещу конкурентните Android и iOS. 

Премиера на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

10 септември е и в уречения час на сцената на Steve Jobs Theater в Apple Park Тим Кук представи новите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer