Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСлух: Apple подготвя устройство с 5“ Retina дисплей за 2013 г.

Слух: Apple подготвя устройство с 5“ Retina дисплей за 2013 г.

1200
Написана от  nixanbal 29 март 2012
Слух: Apple подготвя устройство с 5“ Retina дисплей за 2013 г.

Слуховете около Apple са безкрайни и макар че подобни устройства рядко излизат от тестова фаза, ето каква е най-новата информация около създателите на iPhone. Според „надежден източник“ компанията работи върху устройство с 5-инчов Retina дисплей, но не става въпрос за следващия iPhone, защото премиерата му няма да се състои преди 2013 г.

Мистериозната играчка с 5“ екран едва ли е следващият iPhone, тъй като е малко вероятно Apple да скочи от 3.5“ директно на този размер. Въпреки това за iPhone 5 се носят слухове, че ще има 4.6" диагонал. Новият iPad mini, за който се говори отдавна, пък би трябвало да има 7“ екран. Дали Apple може да навлезе в новата категория между смартфон и таблет, която Samsung създаде с Galaxy Note – възможно е, макар че американците обичат те да са пионерите при обособяването на нови сегменти.

Говори се още, че 5-инчовият екран може да намери приложение в нов iPod touch, а може би Apple просто експериментира с различни диагонали, както често се случва. Все пак китайският информатор съобщава, че дисплеят ще има резолюция от 960х1600 или 960х1280 пиксела.

Ако и вие имате предположения, драснете един коментар по-долу.

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer