Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСлух: Apple подготвя ъпгрейд на iPad за лятото с IGZO дисплей от Sharp

Слух: Apple подготвя ъпгрейд на iPad за лятото с IGZO дисплей от Sharp

1745
Написана от  nixanbal 01 юли 2012
Слух: Apple подготвя ъпгрейд на iPad за лятото с IGZO дисплей от Sharp

Според информация на китайския Apple Daily, цитиран от DigiTimes, Apple подготвя освежена версия на своя iPad за по-късно през лятото. Не става дума за iPad mini, а за същия 9.7-инчов таблет, но с чисто нов дисплей от Sharp.

Смята се, че ъпгрейднатият iPad ще разполага с нов дисплей с технологията IGZO, която Sharp демонстрира през месец юни тази година. Въпросните дисплеи позволяват устройствата да са с по-тънък корпус и по-ниска консумация на енергия. Технологията IGZO поддържа и изключително висока резолюция, а знаем, че новият iPad вече премина на Retina дисплей с 1536х2048 точки.

Любопитно е, че така Apple отново ще скъса от връзките си със Samsung, защото производството на въпросните панели ще бъде поверено на Sharp, а не на южнокорейците.

Това е само слух, но във всеки такъв винаги има малко истина, а нищо чудно и да се окаже факт след няколко месеца. Освен това през март стана ясно, че първоначално дисплея за iPad ще прави Samsung, но LG и Sharp може също да се включат на по-късен етап. Вероятно този момент е дошъл и Apple са чакали именно новата технология IGZO. Знаем също, че Foxconn, производителят на играчките на Apple, инвестира сериозно в Sharp.

Ще ви държа в течение.

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer