НачалоНовиниСлух: Nokia подготвя подобен на Zune смартфон с Windows Phone 8

Слух: Nokia подготвя подобен на Zune смартфон с Windows Phone 8

1533
Написана от  nixanbal 05 септември 2012
Слух: Nokia подготвя подобен на Zune смартфон с Windows Phone 8

Днес е големият ден за Nokia и стартът на събитието Nokia World, където финландците ще представят новите си смартфони Lumia с Windows Phone 8. Вече изтече информация и очакваме да видим моделите Lumia 920 и Lumia 820, които изглеждат впечатляващо, но след няколко месеца се задават още изненади. Според The Verge Nokia работи върху още устройства от среден и нисък клас, като в момента подготвя подобен на плейъра Zune смартфон.

Смартфонът засега носи кодовото име Zeal и освен че върви под Windows Phone 8, разполага с 4.3" дисплей, двуядрен процесор на 1 GHz, 512 MB RAM, 8 GB вградена памет и microSD слот.

Според източника Zeal ще има сходен с плейъра Zune стил, но все така ще използва монолитния дизайн на моделите Lumia 800/900. Това може да означава, че смартфонът ще има голям бутон за контрол на песните.

Nokia Zeal ще бъде смартфон от среден клас и за момента е планиран да бъде пуснат на пазара през първото тримесечие на 2012 г., така че не се очаква да го видим на събитието днес. Вероятно ще бъде представен на по-късен етап заедно с други евтини модели, сред които Nokia Glory, за който стана дума вчера.

Премиера на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro и всичко, което трябва да знаете за тях

Днес в Мюнхен Huawei представи най-добрите смартфони, които е правила някога, но и които за съжаление няма да се продават…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer