НачалоНовиниСмартфоните HTC One ще се продават без слушалки Beats

Смартфоните HTC One ще се продават без слушалки Beats

4276
Написана от  nixanbal 02 март 2012
Смартфоните HTC One ще се продават без слушалки Beats

На Световния мобилен конгрес в Барселона HTC представи новата си серия смартфони HTC One, начело с флагмана One X. Нито той, нито останалите нови попълнения обаче ще се предлагат със слушалки Beats в комплекта, въпреки че всички използват технологията за мощен звук Beats Audio.

Причината вероятно е ясна – цените на устройствата ще бъдат прекалено високи, ако към комплекта бъдат добавени и аксесоарите с лейбъла на Dr. Dre. Дори без яките слушалки на Beats смартфонът HTC One X например се предлага за никак нескромната сума от 600 евро, а по-малкият му колега One S струва 500 евро.

Ако базовият модел HTC One V беше получил екстрата в кутията си пък цената му от 300 евро вероятно щеше да скочи почти двойно.

Друга възможна причина за решението на HTC е раздялата на Beats с Monster – компанията, която всъщност досега правеше хардуера на слушалките. Повече за „скъсаните кабели“ на това партньорство прочетете тук.

И така, по информация на немския сайт BestBoyz моделите HTC One X, S и V ще имат в комплекта си слушалките с незаплитащ се кабел RC E190, каквито идват и с HTC Rhyme. Пробвал съм ги и наистина са едни от най-сполучливите стандартни слушалки в комплект на телефон, макар че лично не мога да свикна с модел тип тапи.

Информацията все още не е потвърдена от HTC и се базира на източници (един от които представител на компанията) на горния сайт, но очаквам официално инфо в близките дни. Все пак, щом в сайта не е указано, че HTC One ще пристигат със слушалки Beats, при това с кой точно модел, най-вероятно такива наистина няма да има в кутията.

Редакция: Официално получих информация, че HTC One няма да включват слушалки Beats в комплекта.

За А серията на Samsung и най-продавания Android смартфон в началото на 2020 г.

През май излезе проучване на Strategy Analytics, което представя кои са били най-продаваните Android смартфони в света през първите три…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer