Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСмартфоните Nokia Windows Phone ще имат 3D карти и навигация + инфо за първите устройства

Смартфоните Nokia Windows Phone ще имат 3D карти и навигация + инфо за първите устройства

2491
Написана от  nixanbal 01 октомври 2011
Смартфоните Nokia Windows Phone ще имат 3D карти и навигация + инфо за първите устройства

Още при сключването на сделката между Nokia и Microsoft стана ясно, че финландците ще могат да разчупят платформата Windows Phone и да добавят нови екстри към нея. Затова не бива да ни изненадва появилата се информация и доказателства за това, че първите устройствата на Nokia от новата серия ще имат 3D карти с гласова навигация. Заедно с нея обаче се появиха подробности около първите смартфони с Windows Phone на компанията – вижте нататък повече за тях...

До момента се знаеше единствено за модела с кодово име Nokia Searay, който очакваме да разполага с 3.7“ ClearBlack дисплей, 8 MP камера с оптика CarlZeiss, 16 GB вградена памет, 1.4 GHz процесор и батерия с капацитет 1540 mAh. Вчера Microsoft Канада разпространи неволно документ, в който се споменава за още един смартфон с Windows Phone Mango на финландците – Nokia Sabre. За него се твърди, че ще има 3.7“ ClearBlack дисплей, 8 GB вградена памет + 25 GB пространство в облака с услугата SkyDrive на Microsoft, 5 МР камера с автофокус и 1.4 GHz процесор.

Нито едно от тези устройства не звучи като истински хай-енд модел, който да е флагман за новото портфолио Windows Phone смартфони на Nokia. Затова изтеклата информация за трети апарат е още по-радостна. Става дума за смартфон с кодово име Nokia Ace, чиито спецификации включват голям 4.3“ ClearBlack тъчскрийн, 1.4 GHz процесор, 8 МР камера с автофокус и оптика CarlZeiss, 16 GB вградена памет, 1800 mAh батерия и нещо много интересно – LTE поддръжка. За Nokia Ace се говори, че ще е първият смартфон на компания с възможност за работа в LTE мрежи и ще бъде пуснат в САЩ от AT&T през първото тримесечие на 2012 г.


Този рекламен постер от оператора T-Mobile Германия бе разпростране днес и разкрива Windows Phone модела Nokia Searay, както и информацията за 3D карти и гласова навигация. Дали ще се окаже реално или изфабрикувано изображението - ще разберем скоро!

Ако това се окаже истина, надявам се финландците да представят и европейска версия на Nokia Ace, която да е съвместима с мрежите по нашите ширини, защото спецификациите му звучат чудно. Във всеки случай обаче не бива да приемаме всичката тази информация за 100% достоверна - истината така или иначе ще бъде разкрита след 25 дни на Nokia World в Лондон.

 

източник: TheNokiaBlog

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer