НачалоНовиниСобствениците на iPhone са по-лоялни към марката от останалите потребители

Собствениците на iPhone са по-лоялни към марката от останалите потребители

1791
Написана от  nixanbal 25 ноември 2011
Собствениците на iPhone са по-лоялни към марката от останалите потребители

Преди време попаднах на проучване, което показваше, че потребителите на смартфони са нелоялни към марката и лесно биха сменили поризводителя на устройството си, ако разпознаят по-добро предложение в конкурентен модел. Съвсем прясна информация от GfK обаче показва, че Apple вдъхновява у потребителите си много по-силно чувство на привързаност към бранда и 84% от собствениците на iPhone отново биха избрали него.

Около 84% от потребителите на iPhone биха избрали отново iPhone при смяна на телефона си, докато при собствениците на модел под Android процентът е 60 на сто. Канадският бранд BlackBerry пък може да разчита на едва 48% лоялни потребители, които при следващ избор отново биха заложили на смартфон от RIM.

features hero

Изграждането на стабилни позиции на пазара днес е ключов фактор за бъдещия успех на производителите на смартфони, смята анализаторът от GfK Раян Гарнър. Средно около 63 на сто от потребителите в Бразилия, Китай, Франция, Германия, Италия, Япония, Испания, Великобритания и САЩ се придържат към типа телефон и марката, която използват в момента, допълва Гарнър.

„Apple очевидно са много напред в играта, но разработките следващата година ще създадат сериозна конкуренция,“ смята анализаторът, визирайки съперниците Android и Windows Phone.

Лично бих се определил като един от нелоялните потребители на смартфони (вероятно, защото не използвам iPhone) и при следващия избор на устройство не държа да е от същия производител или със същата операционна система. Решението винаги може да се промени, защото пазарът е достатъчно динамичен и непрекъснато излизат конкурентни предложения - всяко следващо по-добро от предходното.

А как стои въпросът с лоялността към марката при вас?

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer