Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСпират продажбите на Samsung Galaxy Tab 7.7 в Европейския съюз заради иск на Apple

Спират продажбите на Samsung Galaxy Tab 7.7 в Европейския съюз заради иск на Apple

1806
Написана от  nixanbal 24 юли 2012
Спират продажбите на Samsung Galaxy Tab 7.7 в Европейския съюз заради иск на Apple

Съдът в Дюселдорф днес е наложил предварителна забрана за продажбите на таблета Samsung Galaxy Tab 7.7 в целия Европейски съюз, до което се стигна след иск от страна на Apple за нарушени патенти в дизайна. В същото време Samsung успя да убеди съда, че префасонираният им таблет Galaxy Tab 10.1N вече се различава достатъчно от iPad и устройството може свободно да се продава.

Припомням ви, че преди време Apple успя да наложи забрана за продажбата на Galaxy Tab 10.1 в Германия, а от Samsung пуснаха същия модел с леко променен външен вид под името Galaxy Tab 10.1N. Apple предяви претенции и срещу него, но съдът изглежда не смята, че приликите с iPad са достатъчни.

От Samsung заявиха, че ще предприемат всички необходими мерки, включително съдебни действия, за да защитят интелектуалната си собственост срещу Apple.

По-малкият модел Galaxy Tab 7.7 обаче получава предварителна забрана за продажба в целия Европейски съюз, което решение Samsung ще може да обжалва, но нищо чудно да се стигне до излизане на "нов таблет" - Galaxy Tab 7.7N.

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer