НачалоНовиниСравнение на новия iPad с Asus Transformer Prime и NVIDIA Tegra 3

Сравнение на новия iPad с Asus Transformer Prime и NVIDIA Tegra 3

2394
Написана от  nixanbal 19 март 2012
Сравнение на новия iPad с Asus Transformer Prime и NVIDIA Tegra 3

Когато Тим Кук обяви новия iPad преди няколко дни, той хвърли бомбата с изказването, че новият чип A5X на Apple е четири пъти по-производителен от NVIDIA Tegra 3. С излизането на iPad на пазара миналия петък, сайтът Laptop Mag реши да направи сравнителен тест при игри, поставяйки рамо до рамо новия таблет на Apple и първия с платформата на NVIDIA – Transformer Prime на Asus. Ето какви са резултатите...

За теста са използвани две игри, които имат версия за Android и iOS. Екипът на Laptop Mag отбелязва, че при iPad картината е по-рязка и по-цветна, което е съвсем логично, имайки предвид резолюцията на Retina дисплея. Въпросният предлага 2048х1536 точки, докато Prime е с доста по-скормните 1280х800 пиксела.

При игра на едни и същи заглавия Transformer Prime обаче представя допълнителни визуални ефекти, които изобщо липсват в гейминга на новия iPad. В играта Riptide например таблетът на Asus показва повече отражения във водата и има ефект с пръски върху екрана. Когато при игра на iPad джетът прави скокове във водата, около него се появява само пяна и нищо повече.

В сцена с горящ хеликоптер в играта Shadowgun и двата таблета постигат добра визуализация на кълбата дим и пламъците, но при новия iPad липсват цели елементи – развяващите се и вече прогарящи знамена например.

Момчетата от Laptop Mag обаче отбелязват, че е възможно разработчиците да добавят липсващите визуални ефекти във версията на играта за iPad. Освен това посочват, че като цяло таблетът на Apple е по-голямо удоволствие за очите на геймъра. Това, разбира се, може да се промени, когато видим на пазара таблети с Android с по-висока резолюция на дисплеите, но засега жадните за приятни глезотии погледи по-добре да се насочат към iPad.

А подробностите за самите бенчмаркове вижте в сайта laptopmag.com.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer