Samsung Galaxy Camera - снимки на първия 16 MP фотоапарат с Android Jelly Bean

3525
Написана от nixanbal 31 август 2012

Освен Galaxy Note II на щанда на Samsung успях сериозно да разцъкам и новото им причудливо устройство Galaxy Camera - цифров фотоапарат с 16 МР сензор и Android, при това в най-новата му версия 4.1 Jelly Bean.

Toshiba представи хибридния ултрабук Satellite U925t с Windows 8

3447
Написана от nixanbal 31 август 2012

Вчера във Facebook страницата на блога ви показах снимка от щанда на Toshiba на IFA 2012 и конкретно на новия им 7.7" таблет с AMOLED дисплей. Сега бързам да ви разкажа и за един от новите им ултрабуци, Satellite U925t, който има интересна форма, доста мощни характеристики и върви под Windows 8. Устройството ще излезе на пазара през ноември, а цената ще варира според конфигурацията (процесора, SSD и други), но със сигурност ще бъде в горния клас и ще стартира от 1000-1200 евро.

Пресконференцията на Sony: Новите смартфони Xperia T, V и J

3417
Написана от nixanbal 29 август 2012

Въпреки че изложението IFA 2012 започва в Берлин на 31 август, някои компании по традиция организират пресконференциите си ден-два по-рано и така Sony ни представя новите си устройства още днес. Темата ще бъде актуализирана в реално време и можете да следите в нея какви са новостите в следващия час.

Nokia World ще има и на 25 септември - вероятно среща с медии

1966
Написана от nixanbal 14 август 2012

Nokia World на 5-и и 6-и септември изглежда не е достатъчно събитие за финландците и те подготвят още едно. Оказва се, че на 25 септември, също в Хелзинки, ще се състои и Nokia World - Collaboration Day. В сайта на компанията не става ясно какво точно представлява то, но е вероятно да е насочено към медиите.

Microsoft може да представи първия си Windows таблет в понеделник

2157
Написана от nixanbal 15 юни 2012

Изненада или не, в понеделник Microsoft ще проведе събитие, на което ще покаже първия си собствен таблет с новия Windows. Така компанията ще затвърди позициите си и в хардуерния бизнес, а и ще се опита да конкурира iPad с домашно разработени оръжия. Информацията съобщават The Wrap, които посочват, че събитието на 18 юни в Лос Анджелис е доста потайно, но Microsoft са обещали "големи новини".

Nokia представи 808 PureView в България, вижте снимки от събитието

7620
Написана от nixanbal 13 юни 2012

На събитие днес в София Nokia представи в България 41-мегапикселовия си камерафон 808 PureView. Устройството ще бъде на пазара у нас до две седмици, т.е. преди края на месец юни, а цената ще зависи от субсидиите на операторите, но с договор вероятно ще е около 800 лв. Презентацията на всички възможности на камерата направиха фотографът Павел Баджаков и Веса Ютила, оглавяващ маркетинга на Nokia 808 PureView.

Конференцията на Apple - тема с обновяване

3819
Написана от nixanbal 11 юни 2012

23-тото издание на конференцията за разработчици на Apple започна с излизането на Тим Кук на сцената. Първата новина е, че приложенията в App Store вече са над 650 000, 225 000 от които специално разработени за iPad.

Sony представи в България ултрабука си и новата лятна серия ноутбуци VAIO

3878
Написана от nixanbal 05 юни 2012

На събитие днес в София Sony официално показа ултрабука си, както и обновените ноутбуци VAIO от лятната колекция, представени от E и S сериите. Всички машини се отличават с приятен дизайн, обновени процесори Intel Core i, както и някои нови възможности, които японците започват да въвеждат в лаптопите си. По-надолу ви очакват снимки и 10-минутно видео от премиерата, както и още мацки в трико...

Nokia World ще се проведе по-рано и с променен формат

2155
Написана от nixanbal 23 май 2012

Днес Nokia обяви в официалния си блог, че Nokia World тази година ще бъде по-различно. Най-важното ежегодно събитие на финландците по план бе обявено за края на септември, но компанията е решила да го изтегли две седмици по-рано и то ще се проведе на 5-6 септември 2012 г. Освен това ще има промяна във формата му.

Sony Digi School 2012 – снимки и впечатления от новите продукти на компанията за България

3325
Написана от nixanbal 10 април 2012

Тази година имах възможността да присъствам на Sony Digi School, технологичен семинар за медиите, който се проведе миналия уикенд във Варна и на който Sony представи новите си продукти и технологиите в тях за 2012 г. Освен цялата страхотна програма с посещението на Балчик, събитието беше интересно именно заради възможността да се докоснеш до всичко ново, което вече е или скоро ще бъде на българския пазар. По-надолу вижте впечатленията ми от изминалите дни, както и традиционната галерия със снимки...

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer