Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСъдът отказва на Apple, акциите на Samsung се качват

Съдът отказва на Apple, акциите на Samsung се качват

1553
Написана от  nixanbal 05 декември 2011
Съдът отказва на Apple, акциите на Samsung се качват

След като съдът в САЩ отхвърли искането на Apple продажбите на цялата серия продукти Galaxy в страната да бъде забранена, днес акциите на Samsung се качиха с над 2%, съобщава Reuters. Съдебното решение успокои притесненията на южнокорйеците, че може да загубят инерцията и позициите си на един от най-важните пазари.

"Вярваме, че споровете между Samsung и Apple вече утихват, или казано иначе - нещата се развиват добре за Samsung," отбелязва анализаторът CW Chung.

Двете компании имат подадени над 20 иска една срещу друга, като споровете им се водят в 10 страни. Ако съдът в САЩ, където пазарът е огромен и се провежда същинската битка, беше отсъдил в полза на Apple, Samsung със сигурност бързо щяха да изгубят сериозната преднина, която натрупаха през полседното тримесечие.

Припомням ви, че третата четвърт на 2011 г. приключи за телеком подразделението на южнокорейците с около 40% ръст и над $13 милиарда приходи.

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer