Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСъздателите на Angry Birds са най-проспериращата потребителска марка в света

Създателите на Angry Birds са най-проспериращата потребителска марка в света

2946
Написана от  nixanbal 13 септември 2011
Създателите на Angry Birds са най-проспериращата потребителска марка в света

Rovio Mobile, компанията зад култовата игра Angry Birds, твърди, че в първите си 2 години се развива по-бързо от брандове като YouTube, MySpace, Skype и Amazon и че е най-бързо растящият потребителски бранд в света. Това заяви Wibe Wagemans, старши вицепрезидент по рекламата и анализите в Rovio, на вчерашното събитие в Сиатъл Mobile Future Forward.

За феноманалния успех на Angry Birds по целия свят е помогнал не само страхотният неангажиращ геймплей, но и предлагането на играта за най-различни платформи, които вече не са само мобилни. Ядосани пилета геймърите могат да хвърлят и на РС-то благодарение на приложението за браузъра Chrome и наскоро пуснатите игри за Google+. По данни на Rovio Angry Birds има 120 милиона активни потребители месечно, което е рекорд, постигнат едва за 20 месеца.

Наскоро приключи и първият национален шампионат по Angry Birds, организиран в България от Nokia. Победителят в него ще бъде изпратен на карнавала в Рио де Жанейро, тематично по последната игра от поредицата – Angry Birds Rio.

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer