НачалоНовиниСъздателят на Siri напуска Apple без много шум

Създателят на Siri напуска Apple без много шум

1981
Написана от  nixanbal 24 октомври 2011
Създателят на Siri напуска Apple без много шум

 

Новият iPhone 4S може да не се различава сериозно по външни белези от предшественика си, но отвътре надничат някои изненади, като например услугата за гласови команди Siri. Преди да стане част от Apple обаче едноименната компания се занимаваше сама с разработката на приложението, докато през пролетта на 2010-а Стив Джобс не реши да си я подари срещу $200 милиона. Днес, малко след дългоочакваната реализация на Siri в новия iPhone, създателят на компанията и неин главен изпълнителен директор напуска.

Напускането на Apple от Dag Kittlaus, съосновател и CEO на Siri, е било планирано и поради няколко причини, съобщават от AllThingsD. Но каква би могла да е причината да искаш да напуснеш подобна компания? Смята се, че Kittlaus е напуснал, за да се порадва на малко свободно време, заради семейството си, което живеело в друг щат и евентуално да развие идеи за нов бизнес.

Е, едва ли Apple са му плащали малко, че да не може да доведе жена си, децата, че и тъщата при себе си, но последната причина звучи най-интересно. Изглежда създателят на Siri търси нови предизвикателства в кариерата си, а и може би тази схема е доста добра – създаваш успешен продукт (малка компания) и го продаваш на някой от големите играчи. След това продължаваш със следващия.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer