НачалоНовиниТайванските Acer и Asus може да се съюзят в обща компания

Тайванските Acer и Asus може да се съюзят в обща компания

2164
Написана от  nixanbal 22 септември 2013
Тайванските Acer и Asus може да се съюзят в обща компания

Microsoft купи Nokia, BlackBerry потъва - очевидно в технологичната индустрия нещо се случва и всякакви метаморфози и обрати вече не са изключени. Следващата сензация може да се случи в Тайван, където две компании намекват, че не е изключено да слеят бизнеса си в едно. Става въпрос за Acer и Asus. 

И двете компании не изключват възможността да се слеят в една

Председателят на Asus Джони Ши казва пред China Times, че е отворен към потенциалната възможност да обедини бизнеса си с конкурента Acer. Според него в момента индустрията преминава през трудни времена на трансформации и сериозни промени, така че би "отворил вратата си" за всякакви възможности. 

Коментирайки същата тема, основателят на Acer Стан Ши казва, че за каквото и да е сливане участващите в него компании първо трябва да премислят добре сделката. За него е важно подобно решение преди всичко да бъде от полза на всички акционери, а също и да се помисли как ще се отрази то на потребителите и индустрията като цяло. 

Въпреки че на този етап сливането на Acer и Asus си остава само в сферата на спекулациите, интересно е, че нито един от господата с фамилия Ши не отхвърля категорично идеята или не отказва коментар по темата. 

Темата е интересна и очаквайте продължението й, щом има развитие! А какво мислите вие - дали продуктовите каталози на Acer и Asus биха си паснали под един общ бранд?

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer